Auto

Αυτός είναι ο… αέρινος ιδιοκτήτης του μοναδικού Pininfarina Battista Targa!

Το Battista δεν είναι τόσο δημοφιλές όνομα, όσο το Air Jordan, αλλά δεν υπολείπεται σε προσόντα και λάμψη. Τον περασμένο Αύγουστο, στην Εβδομάδα Αυτοκινήτου του Monterey, η Automobili Pininfarina παρουσίασε μια αποκλειστική ανοικτή έκδοση του ηλεκτρικού hypercar, με την ονομασία Battista Targamerica και άπαντες -μετά τα αρχικά επιφωνήματα θαυμασμού- αναρωτήθηκαν ποιος είναι ο… μερακλής ζάμπλουτος που το παράγγειλε.

Το μυστήριο λύθηκε! Ο (κατά πολλούς) μεγαλύτερους μπασκετμπολίστας που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης, είναι ο ένας και μοναδικός ιδιοκτήτης αυτού του ιδιαίτερου Battista και ο άνθρωπος που ανέθεσε τη «δουλειά» στην αυτοκινητοβιομηχανία!

Η ιδιαίτερη σχέση και η αγάπη του Μάικλ Τζόρνταν για τα εξωτικά supercars, αποτελεί σημείο αναφοράς από τα χρόνια της αγωνιστικής του δόξας στους Σικάγο Μπουλς. Στα 61 του χρόνια, ο MJ δεν έχει αλλάξει γούστα, επιβεβαιώνοντας τη γνωστή ρήση ότι «πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι».



Γι’ αυτό το τελευταίο, ο Τζόρνταν πρέπει να πλήρωσε κι ένα σημαντικό ποσό, καθώς η τιμή για το… στάνταρ Battista, ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια δολάρια. Είναι δεδομένο ότι δεν θα… πεινάσει.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Automobili Pininfarina, Dave Amantea αποκάλυψε για το Battista Targamerica ότι «είναι το πρώτο εξατομικευμένο one-off όχημά μας. Θα εκπροσωπεί πάντα τη μοναδικότητα και δε θα επαναληφθεί ποτέ».

Ενδεικτικό αυτής της δήλωσης, είναι πως η εταιρεία έπρεπε να προχωρήσει σε αναδιαμόρφωση του monocoque πλαισίου από ανθρακονήματα, ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει το αμάξωμα τύπου speedster. Και όλο αυτό, χωρίς το Battista να απωλέσει την απόδοση των 1.000 ίππων για την οποία είναι γνωστό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-05 19:00:58

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button