Σχέσεις

Αυτοί είναι οι 3 παράγοντες που οδηγούν στο «τέλειο σεξ», σύμφωνα με έρευνα

Εσύ, πώς ορίζεις «τέλειο σεξ»; Δες παρακάτω αν συμφωνείς με τα συμπεράσματα της μελέτης

Όλοι έχουμε κάνει καλό σεξ. Όλοι έχουμε κάνει κακό σεξ. Έχουμε κάνει όλοι τέλειο σεξ, όμως; Έρευνα του Πανεπιστημίου του Μισούρι (MSU) βρήκε του τρεις παράγοντες που οδηγούν σ’αυτό και μας τους χαρίζει απλόχερα.

Στη μελέτη συμμετείχαν σεξουαλικά ενεργά άτομα κάθε ηλικίας, προσανατολισμού και υπόβαθρου, και μίλησαν για το τι καθιστά μία εμπειρία «άνω του μετρίου».

«Κάποτε, ένας φίλος με ρώτησε “Και τι είναι το τέλειο σεξ, τελικά; Τι συνιστά το τέλειο σεξ; Υπάρχει κάποιο στάνταρ για αυτό;”. Και αποφάσισα να το ψάξω, μόνο και μόνο για να δω ότι δεν είχα απάντηση», είπε η καθηγήτρια κοινωνιολογίας του MSU, Αλίσια Μ. Γουόοκερ.

«Άρχισα να αναρωτιέμαι αν ο κόσμος θα μοιραζόταν τον ορισμό που δίνει στο τέλειο σεξ. Αυτό που εσύ θεωρείς τέλειο σεξ, είναι τέλειο σεξ και για τον άλλο; Οπότε, αποφάσισα να το εξετάσω επιστημονικά».

Τα συμπεράσματα της έρευνας είναι και δε είναι προβλέψιμα. Βασικό στοιχείο του τέλειου σεξ, είναι ο οργασμός και των δύο – ιδανικά, να γίνεται ταυτόχρονα. Κάποιοι, μάλιστα, είπαν πως αν οι οργασμοί είναι πολλαπλοί, το σεξ είναι «τελειότερο».

Άλλο στοιχείο – το δεύτερο σημαντικότερο, μάλιστα – που συντελεί στο τέλειο σεξ, είναι το συναισθηματικό δέσιμο. Αν υπάρχει μία συναισθηματική σύνδεση, βιώνεις τα πάντα εντονότερα και η σωματική ικανοποίηση είναι μεγαλύτερη και ευκολότερη.

Τρίτο και εξίσου σημαντικό στοιχείο του τέλειου σεξ, είναι η χημεία. Αν έχετε χημεία, αφήνεσαι και ζεις τη στιγμή – δεν επικεντρώνεσαι στην ευχαρίστηση του άλλου, αλλά στο να περάσετε καλά μαζί, και αυτό τα αλλάζει όλα.


Δημοσιεύθηκε
2023-08-12 14:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button