Κόσμος

Αυτή είναι η «διαθήκη» του νεκρού ηγέτη της Χαμάς

Η παλαιστιανική εφημερίδα Al Quds υποστηρίζει ότι διαθέτει την χειρόγραφη διαθήκη του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος σκοτώθηκε πρόσφατα από τις δυνάμεις του Ισραήλ.

Προχώρησε μάλιστα και σε δημοσίευση των σχετικών εγγράφων.

Η φερόμενη ως διαθήκη του Γιαχία Σινουάρ είναι τρεις σελίδες, σύμφωνα με την εφημερίδα. Στις σελίδες ο Σινουάρ συμβουλεύει τα μέλη της οργάνωσης σχετικά με την διαχείριση των ομήρων, πως θα μπορούσαν να ωφεληθούν από αυτούς ενώ αποκαλύπτει διάφορα στοιχεία για τους ομήρους καθώς και την κατάσταση των 11 γυναικών που κρατούνται αιχμάλωτες.

Στην πρώτη σελίδα ο Σινουάρ επικαλείται τον ύμνο 4 από τη Σούρα Μοχάμεντ. «Αν τους πάρετε ομήρους αφού προκαλέσετε μεγάλες απώλειες, τότε είτε θα τους κάνετε χάρη με το να τους απελευθερώσετε από την ομηρία χωρίς αποζημίωσή ή λύτρα, ή θα πάρετε λύτρα κρατώντας τους ως αντάλλαγμα μέχρι να τους απελευθερώσετε», αναφέρει.

«Να φροντίζετε τη ζωή των αιχμαλώτων και να τη διασφαλίσετε θεωρώντας τους διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια σας», γράφει στην δεύτερη σελίδα. «Το καθήκον της απελευθέρωσης των δικών μας αιχμαλώτων μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο με την διαφύλαξη των αιχμαλώτων του εχθρού και η ανταμοιβή των αιχμαλώτων μας είναι προς όφελος των μουτζαχεντίν» προσθέτει ο Σινουάρ. Σε αυτή τη σελίδα καταγράφει τον αριθμό των ομήρων, την ηλικία τους, αν είναι στρατιώτες ή απλοί πολίτες, νέοι ή μεγάλοι σε ηλικία.

Στην τρίτη σελίδα γράφει για τις 11 γυναίκες, τα ονόματα και τις ηλικίες τους.

1- Nili Eliyahu Margalit, 41 ετών, νοσοκόμα
2- Tamar Shalom Metzger, 78 ετών
3- Raymond Nahum Kirscht, 36 ετών, ασθενής
4- Elena Julian Turbanov, 50 ετών, Ρωσίδα
5- Noraline Babdella, 60 ετών, Φιλιππινέζα/Ισραηλινή
6 – Irina Tatem, 73 ετών, Ρωσίδα
7 – Bethlehem Yehuda, 49 ετών, Αμερικανίδα
8- Merav Ben Yamin Tal, 53 ετών
9 – Ο εχθρός του Μορντεκάι είναι γυναίκα κρατούμενη ηλικίας 75 ετών
10 – Ophelia Rothman, 77 ετών
11 – Detiza Hyman, 84 ετών

Δείτε την διαθήκη:


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-25 11:08:00

Back to top button