Γυναίκα

Αυτά είναι τα 7 είδη οικειότητας σε μια σχέση

Μάθετε για τους επτά τύπους οικειότητας και πώς να τους καλλιεργήσετε και να τους βελτιώσετε στις δικές σας σχέσεις.

1. Συναισθηματική οικειότητα

Είναι πολύτιμο να μοιραστείτε τα συναισθήματά σας με τον σύντροφό σας και να ακούσετε τι έχει να σας πει. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να νιώσετε ευάλωτοι, αλλά και ασφαλείς. Η ρομαντική έλξη ανθίζει όταν εκθέτετε τον εσωτερικό σας εαυτό και τα συναισθήματά σας.

2. Σωματική οικειότητα

Τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι το στοργικό άγγιγμα μεταφέρει θετικές δονήσεις στον σύντροφο. Η σωματική οικειότητα είναι παρούσα όχι μόνο κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά ακόμη και κατά τη διάρκεια των αγκαλιών όταν τα ζευγάρια κάθονται στον καναπέ και βλέπουν μια ταινία. Η σωματική στοργή πρέπει επίσης να ανταλλάσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης, όχι μόνο πριν ή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και το σεξ μπορεί να χάσει το στοιχείο της ουσιαστικής απόλαυσης.

3. Διανοητική οικειότητα

Φυσικά, μην ξεχνάτε να απολαμβάνετε την πνευματική οικειότητα με τον ερωτικό σας σύντροφο. Η ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και πεποιθήσεων μπορεί να είναι πολύ εποικοδομητική. Μιλήστε για βιβλία, την κοινωνία, γεγονότα που επηρεάζουν την ανθρωπότητα και τα ενδιαφέροντά σας. Θα ανοιχτείτε και η εμπιστοσύνη σας στο σύντροφό σας θα ενισχυθεί.

4. Πνευματική οικειότητα

Αυτό το είδος οικειότητας περιλαμβάνει τις κοινές αξίες που μοιράζονται οι σύντροφοι σχετικά με τον κόσμο, το πώς θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, το πώς χειρίζονται τα εργασιακά ζητήματα κ.λπ.

5. Χιούμορ

Το χιούμορ είναι ένα ισχυρό στοιχείο που συνδέει τις σχέσεις μεταξύ τους. Όταν δύο σύντροφοι γελούν με το ίδιο πράγμα ή διακωμωδούν τον εαυτό τους, η σχέση γίνεται πιο ευχάριστη. Η κοινή γλώσσα του χιούμορ φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και μπορεί να διευκολύνει πολλές δύσκολες καταστάσεις.

6. Αισθητική οικειότητα

Όταν απολαμβάνετε τα πράγματα που αγαπάτε με τον σύντροφό σας, όλα μοιάζουν πιο κατανοητά, πιο συμβατά και πιο κατάλληλα, διπλασιάζοντας την ευχαρίστηση και την απόλαυσή σας.

7. Οικειότητα για ένα κοινό μέλλον

Όταν δύο άνθρωποι σε μια σχέση συζητούν και σχεδιάζουν το μέλλον, αυτό σημαίνει ότι δεσμεύονται σε ένα κοινό όραμα που περιλαμβάνει τη ζωή τους. Μια τέτοια οικειότητα είναι πολύ ισχυρή, αλλά πρέπει να βασίζεται στις πραγματικές βάσεις και τις γνήσιες προσδοκίες των συντρόφων.

Οι σχέσεις είναι πολύπλοκες και αλλάζουν, διαμορφώνονται και εξελίσσονται με τους ανθρώπους. Η επένδυση στην οικειότητα με κάθε τρόπο, αν και μπορεί να είναι δύσκολη μερικές φορές, μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη, όπως χαρά, εμπιστοσύνη και ασφάλεια, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να οδηγήσουν σε υγιέστερες και μακροβιότερες σχέσεις.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-08-22 21:00:35

Back to top button