Auto

Αυθεντικά κοσμήματα από την Jaguar Classic

Τον Οκτώβριο του 1974 η Jaguar αποφάσισε να βάλει τέλος στην παραγωγή της θρυλικής E-Type. Το τελευταίο μοντέλο που βγήκε από το εργοστάσιο ήταν η ειδική έκδοση Commemorative Edition σε μόλις 50 μονάδες και σε χρώμα μαύρο (Opal Black) και πράσινο (Signet Green).

Πενήντα χρόνια μετά από εκείνο το ορόσημο για την Jaguar, το τμήμα Classic αποφάσισε να κατασκευάσει δύο επετειακές E-Type. Τα δύο μοντέλα είναι ανακατασκευασμένα αυθεντικά μοντέλα που ολοκληρώθηκαν σε 2.000 ώρες και περιγράφονται από την Jaguar Classic ως δείγμα τελειότητας της Works Bespoke.



Το αποκορύφωμα των κλασικών E-Type είναι η συνεργασία της Jaguar με την Deakin & Francis, την παλαιότερη εταιρεία κατασκευής κοσμημάτων της Αγγλίας, που ιδρύθηκε το 1786. Το αποτέλεσμα έχει χαρακτηριστικές πινελιές από συμπαγές ασήμι και λεπτομέρειες από χρυσό 18 καρατίων, προσθέτοντας τη μοναδικότητα του οι κατασκευές.



Τα καθίσματα στο εσωτερικό είναι επενδυμένα με δέρμα Bridge of Weir που είναι χειροποίητο και ραμμένο στο χέρι. Η κεντρική κονσόλα είναι κατασκευασμένη από ανοδιωμένο αλουμίνιο και φέρει χάραξη ενός σχεδιαγράμματος E-Type που έχει ληφθεί από τα αρχεία της Jaguar. Επιπλέον, η Jaguar πρόσθεσε ένα σύγχρονο αλλά διακριτικό ραδιόφωνο με συνδεσιμότητα Bluetooth και ένα θερμαινόμενο παρμπρίζ.



Όσο για τον κινητήρα, τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τον αυθεντικό 6κύλινδρο σε σειρά των 3,8 λίτρων με αναβαθμισμένο σύστημα ψεκασμού. Από την άλλη, Το κιβώτιο είναι 5τάχυτο μηχανικό, σε σχέση με το 4τάχυτο που ήταν στο αυθεντικό μοντέλο του 1974.



Τα δύο επετειακά Jaguar E-Type θα μεταφερθούν στη Νοτιοανατολική Ασία για έναν «πιστό πελάτη» όπως αναφέρει η εταιρεία. Το κόστος των οχημάτων δεν έγινε γνωστό, αλλά σίγουρα θα είναι πιο ακριβό από πολλά σύγχρονα μοντέλα της Jaguar.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-25 20:30:00

Back to top button