Αταμάν: «Αν δεν κερδίσουμε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια ξεχνάμε το Final Four»
Ο Εργκίν Αταμάν ήταν… ξεκάθαρος στη συνέντευξη Τύπου, πριν από τον πρώτο αγώνα αυτής της «διαβολοβδομάδας» στη Euroleague, με αντίπαλο αύριο (4/2), στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, την ισχυρή και 2η στον βαθμολογικό πίνακα Φενερμπαχτσέ του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. «Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια που απομένουν,» απαίτησε από τους παίκτες του ο Τούρκος τεχνικός των «πρασίνων», ο οποίος, όμως -χωρίς να εξηγήσει τον λόγο- έθεσε εκτός τόσο κόντρα στη Φενέρ όσο και απέναντι στην Αναντολού Εφές (6/2) τον Κώστα Αντετοκούνμπο… κι ενώ εκτός λόγω τραυματισμού και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα βρίσκονται οι Ματίας Λεσόρ και Ομέρ Γιουρτσεβέν στο «5».
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού:
«Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια που απομένουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα για εμάς. Αν δεν τα καταφέρουμε, ξεχνάμε το φάιναλ φορ ή τα playoffs. Πρέπει να κερδίζουμε. Αυτή είναι η μία πραγματικότητα. Η άλλη λέει πως η αντίπαλη ομάδα είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Κέρδισε τα έξι τελευταία παιχνίδια που έδωσε στην Euroleague. Την προηγούμενη βδομάδα ήρθε εδώ και κέρδισε πολύ καθαρά τον Ολυμπιακό, που είναι πρώτος στην κατάταξη. Οπότε, θα είναι ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε πολύ επιθετικοί, έτοιμοι για έναν αγώνα σαν να είναι ντέρμπι, όπως με τον Ολυμπιακό πριν από δύο βδομάδες. Γιατί στην Euroleague η κατάστασή μας τώρα είναι αρκετά κρίσιμη και πρέπει να ξεκινήσουμε τον αγώνα επιθετικά».
…
Αναφερόμενος στα προβλήματα απουσιών, ο Εργκίν Αταμάν τόνισε: «Έχουμε κάποια σημαντικά προβλήματα, τα οποία γνωρίζει ο κόσμος. Αυτά τα προβλήματα μάς κόστισαν εκτός έδρας. Στο γήπεδό μας με την επιθετικότητα μπορούμε να κρύψουμε κάποια προβλήματα. Μακριά από αυτό όμως είναι δύσκολο. Ο Σλούκας είναι καλά. Έκανε προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα, θα είναι διαθέσιμος για τον αυριανό αγώνα. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο θα είναι εκτός ομάδας, τον έθεσα εκτός».
Τέλος, για τη Φενερμπαχτσέ, ο Αταμάν υπογράμμισε: «Η Φενερμπαχτσέ έχει δυνατό ρόστερ. Είναι στην πρώτη δυάδα της κατάταξης. Έχει σπουδαίους παίκτες όπως ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις, ο Μάρκο Γκούντουριτς παίζει εξαιρετικά, ο Νικολό Μέλι, ο Σερτάτς Σανλί. Έχει πολύ έμπειρους παίκτες. Έχει πάρει αυτοπεποίθηση από τα αποτελέσματα των τελευταίων εβδομάδων. Κέρδισε τον Ερυθρό Αστέρα μπροστά σε 20.000 φιλάθλους, κέρδισε τον Ολυμπιακό στο γήπεδό του. Είναι πολύ καλή ομάδα. Την προηγούμενη βδομάδα η Αρμάνι δεν είχε τον καλύτερο παίκτη της, αλλά μας κέρδισε. Όλοι είναι σημαντικοί σε κάθε ομάδα. Δεν σκεφτόμαστε για παίκτες. Απλά να κερδίσουμε το πρώτο και το δεύτερο παιχνίδι αυτής της εβδομάδας».
…
Δημοσιεύτηκε ! 2025-02-03 17:30:00