Ελλάδα

Αστυνομικός της καταδίωξης Μαζιώτη, από παρασημοφορημένος κατέληξε κοινός απατεώνας

Από παρασημοφορημένος αστυνομικός, που τραυματίστηκε μάλιστα στο καθήκον (στην καταδίωξη Μαζιώτη του «Επαναστατικού Αγώνα»), κοινός απατεώνας, εμπλεκόμενος σε κύκλωμα εξαπάτησης ηλικιωμένων με τη γνωστή μέθοδο των «μαϊμού» τροχαίων.

Ο λόγος για γνωστό πατρινό απόστρατο της ΕΛ.ΑΣ που είχε φύγει από το Σώμα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του κατά την ανταλλαγή πυρών στην καταδίωξη του Νίκου Μαζιώτη έπειτα από ένοπλη ληστεία σε τράπεζα το 2014, στην Αχαΐα και μάλιστα για την αυτοθυσία του, το 2020 τού είχε απονεμηθεί το παράσημο του «Αστυνομικού Σταυρού», ενώ είχε τιμηθεί από τις Αστυνομικές Ενώσεις της Αχαΐας και όχι μόνο.

Ο 41 ετών συνταξιούχος πια αστυνομικός αναγνωρίστηκε από 74χρονη-θύμα του κυκλώματος των απατεώνων στα Βραχνέικα, ως το πρόσωπο που παρέλαβε τα 40.000 ευρώ για τα έξοδα χειρουργείου της κόρης της, η οποία υποτίθεται ότι είχε τραυματιστεί σε τροχαίο. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με άγνωστο άνδρα που της συστήθηκε ως γιατρός.

Στην αποκάλυψη της ταυτότητας πρώην αστυνομικού οδήγησε η  έρευνα της Ασφάλειας Πατρών για την εξιχνίαση της απάτης σε βάρος της 74χρονης.Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει εκτός από τον ίδιο και δύο ακόμη συνεργούς του -εκ των οποίων μία γυναίκα.

Ηταν  10 Σεπτεμβρίου όταν η ηλικιωμένη δέχθηκε τηλεφώνημα (με απόκρυψη) από άνδρα που της παρουσιάστηκε ως γιατρός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, ζητώντας της το  χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα χειρουργείου της κόρης της που σύμφωνα με το σενάριο των απατεώνων, είχε χτυπήσει σοβαρά στο πόδι της και έπρεπε άμεσα να χειρουργηθεί.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, η γυναίκα συνεργός, προσποιούμενη την κόρη της, προσπαθούσε να την πείσει να παραδώσει τα χρήματα.

Η 74χρονη τελικά πείστηκε  και συμφώνησε να τους δώσει τα χρήματα σε τοποθεσία που της υπέδειξαν και συγκεκριμένα στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, στην περιοχή των Βραχνέικων. Οντως εκείνη πήγε στο ραντεβού και παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ σε έναν άνδρα που αποχώρησε από το σημείο με μηχανή.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση, προέκυψε η ταυτοποίηση του πρώην αστυνομικού, που είχε μεταβεί στο σημείο συνάντησης με τη μηχανή του μάρκας BMW και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του με τα χρήματα.

Με βάση τα στοιχεία της προανάκρισης, αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών μετέβσηαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του πρώην αστυνομικοού, όπου κατασχέθηκαν η μηχανή του, η μπαγκαζιέρα που έφερε και είδη ρουχισμού μοτοσικλετιστή ως πειστήρια έχοντα άμεση σχέση με το διερευνώμενο αδίκημα.

Την ώρα της αστυνομικής εφόδου ο απόστρατος της ΕΛ,ΑΣ ήταν μέσα στο σπίτι, Προσήχθη και λίγο αργότερα αναγνωρίστηκε από την παθούσα.

Ο 41 ετών συνταξιούχος αστυνομικός ομολόγησε τη συμμετοχή του στην απάτη, παραδέχθηκε ότι μετέβη στην περιοχή των Βραχνέκων και παρέλαβε από την ηλικιωμένη το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, το οποίο και παρέδωσε, όπως ισχυρίστηκε, βραδινές ώρες της ιδίας ημέρας, σε άγνωστο προς αυτόν συνεργό του, στην πόλη των Σερρών.

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που τον Ιανουάριο του 2021, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», δήλωνε πως «η προσφορά στον συνάνθρωπο» ήταν εκείνο που τον ενέπνευσε σε ηλικία 20 ετών να εισαχθεί μέσω πανελλαδικών εξετάσεων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οπως είχε πει, «λάτρεψε» την εποχή που υπηρετούσε σε μάχιμη υπηρεσία στην Αττική, «λόγω της προσφοράς της στο κοινωνικό σύνολο», και ότι διδάχθηκε πολλά τόσο στα σεμινάρια εκπαίδευσης, όσο και εκτελώντας υπηρεσία, κυρίως στο κέντρο των Αθηνών.

Την εποχή της συνέντευξης -σε ηλικία 38 ετών – συμπληρώνονταν 7 χρόνια από το περιστατικό που τον «σημάδεψε» σωματικά και ψυχολογικά, διεκδικώντας τη συνταξιοδότησή του.

«Θέλω να ευχαριστήσω και τους δικηγόρους μου, που αγωνίζονται για τη δικαίωση. Επειτα από σχεδόν 7 χρόνια, παρά 2 μήνες, βρίσκομαι εν αναμονή έκδοσης σύνταξης, δεν ανήκω στο Σώμα πλέον, και δεν αμείβομαι, περιμένω…», έλεγε τότε. «Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου, όλη την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και την εφημερίδα σας που με τιμήσατε κι όπως είπα, τις τιμές αυτές τις αφιέρωσα κι εγώ με τη σειρά μου. Ως προς το μετάλλιο που μου απέδωσε το Σώμα, ευχαριστώ μεν, αλλά… Το Σώμα έτσι, γενικά κι αόριστα, όχι ιδιαίτερα. Το ίδιο και η Πολιτεία. Συγκεκριμένοι άνθρωποι με βοήθησαν κι έδειξαν αγάπη στο πρόσωπό μου και τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως, βέβαια, η ερώτησή σας αφορούσε την Πολιτεία και το Σώμα, οπότε θα σας πω ότι “Υπάρχουν Ανθρωποι’” κι όσο υπάρχουν Ανθρωποι, θα σας πω ότι για τους λάτρεις του Α. Σαμαράκη “Ζητείται Ελπίς”, υπάρχει ελπίδα».

Για την υπόθεση, η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Εξιχνιάσθηκε μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στις 10-9-2024 σε περιοχή της Πάτρας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος ενεργώντας με συνεργούς του, που αναζητούνται στις 10-9-2024, στην Πάτρα, εξαπάτησαν τηλεφωνικά ηλικιωμένη, γυναίκα με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης να υποβληθεί η κόρη της σε χειρουργείο λόγω προγενέστερου ατυχήματος και της αφαίρεσαν 40.000 ευρώ.

Από την προανάκριση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος μετέβη με μοτοσικλέτα στην οικία της ηλικιωμένης, από την οποία απέσπασε το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου και των συνεργού του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκε η μοτοσυκλέτα του ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης της αξιόποινης πράξης».

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-20 22:25:41

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button