Ελλάδα

Αρνούνται τις κατηγορίες οι 13 της θαλαμηγού για τη φωτιά στην Ύδρα – Απολογούνται την Τετάρτη για κακούργημα

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, για εμπρησμό δασικής έκτασης, με ενδεχόμενο δόλο, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά, εναντίον του καπετάνιου και 12 μελών του πληρώματος της θαλαμηγού, από την οποία φέρονται να εκτόξευσαν κάποιοι πυροτεχνήματα, που προκάλεσαν πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, της 21ης Ιουνίου 2024.

Οι 13 ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη, για τη μεγάλη φωτιά στην Ύδρα, η οποία προκλήθηκε από τα πυροτεχνήματα.

Τη θαλαμηγό είχαν νοικιάσει 17 άτομα από το Καζακστάν, τα οποία πραγματοποιούσαν διακοπές στην Ελλάδα. Αυτά, έχουν ήδη επιστρέψει στη χώρα τους…

Τα 13 άτομα που κατηγορούνται για την υπόθεση -ο καπετάνιος και τα μέλη του πληρώματος- παρέμεναν στο λιμεναρχείο Σαρωνικού και το μεσημέρι μεταφέρθηκαν στην εισαγγελία Πειραιά.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Για την υπόθεση έχουν συλλεχθεί από το λιμεναρχείο Ύδρας όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή με περιπολία από πλωτό του λιμενικού, καθώς καπετάνιος σκάφους από παρακείμενο όρμο φέρεται να έχει καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έπεσαν πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος.

Ο ίδιος έχει δώσει αναλυτική κατάθεση στην Πυροσβεστική, που αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο και στη συνέχεια της υπόθεσης.

Όμως σύμφωνα με το Open υπάρχουν και παραθεριστές που κατέθεσαν ότι είδαν «περίεργες κινήσεις» από τη θαλαμηγό εκείνο το βράδυ.

Την προσωρινή κατάσχεση του σκάφους από όπου «έπεσαν» τα πυροτεχνήματα στην Ύδρα προκαλώντας την πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή του νησιού, ζήτησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πλοίαρχος επιμένει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με το περιστατικό τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι 12. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι δε λείπει κάποια από τις φωτοβολίδες του πλοίου, ούτε όμως έχουν βρεθεί και υπολείμματα από εκτόξευση πάνω στο πλοίο…

To άρθρο Αρνούνται τις κατηγορίες οι 13 της θαλαμηγού για τη φωτιά στην Ύδρα – Απολογούνται την Τετάρτη για κακούργημα δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-06-23 19:07:22

Back to top button