Ελλάδα

Από τη Μύκονο το «συμβόλαιο θανάτου» του Παναγιώτη Στ. στο Ψυχικό;

Στις  προστριβές που φέρεται να είχε με άλλους παράγοντες στη Μύκονο, στο τομέα του real estate, αναζητείται η αρχή του νήματος στο συμβόλαιο θανάτου για τον τοπογράφο-μηχανικό, Παναγιώτη Στ., που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του εκτελεστή του το πρωί της Τρίτης στο Νέο Ψυχικό.

Το θύμα της εν ψυχρώ εκτέλεσης θεωρείτο ένας από τους καλύτερους τοπογράφους στις Κυκλάδες (Μύκονο, Πάρο και Ιο). Το μεγαλύτερο κομμάτι της δραστηριότητάς του ήταν στη Μύκονο, όπου μάλιστα πρόσφατα είχε και ο ίδιος αποκτήσει κάποιες εκτάσεις, έχοντας παράλληλα αναπτύξει συνεργασία με τη δημοτική Αρχή (κατά πληροφορίες επρόκειτο να παραστεί στην προγραμματισμένη για την Παρασκευή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μυκόνου με αντικείμενο το νέο χωροταξικό σχέδιο), αλλά και επαγγελματική και οικογενειακή σχέση με ισχυρό εργολάβο του νησιού.

Το όνομα του δολοφονηθέντος συνδέθηκε με μερικά από τα  μεγαλύτερα deal στο νησί στον χώρο του real estate τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, ενώ  ανάμεσα σε άλλα είχε συντάξει τεχνικές εκθέσεις για ιδιαίτερα δημοφιλή beach bar της «ναυαρχίδας» του ελληνικού τουρισμού (εκ των οποίων και κάποια που βρέθηκαν εσχάτως στο επίκεντρο υποθέσεων πολεοδομικών αυθαιρεσιών).

«Είχε συμβάλει πάρα πολύ στον καθορισμό της  Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου που υπάρχει εδώ στη Μύκονο. Ηταν από τους πιο παλιούς εδώ στο νησί. Σε ό,τι παλιό τοπογραφικό έχω μπει, ήταν δικά του όλα», ανέφερε στο Μega τοπογράφος του νησιού.

«Από το 1997 εργαζόταν και έκανε τοπογραφικά στα νησιά μας και στη Μύκονο. Ασχολείτο μόνο με τη δουλειά του και δεν έδινε δικαιώματα. Εχουμε πέσει από τα σύννεφα που μάθαμε τον αιφνίδιο και άδικο θάνατο του τοπογράφου», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος της Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης.

Η έκταση στον Αγιο Στέφανο και η αγοραπωλησία της Πάρου

Πρόσφατα, όπως προαναφέρθηκε, εμφανίζεται να έχει αγοράσει ο ίδιος ο 54χρονος ιδιοκτησίες στο νησί των Ανεμων, στον Αγιο Στεφανο και  αλλού. Η συγκεκριμένη αγορά μάλιστα, σύμφωνα με αναφορές που δεν κατέστη πάντως δυνατό να επιβεβαιωθούν, φέρεται να αποτέλεσε αιτία έντονων προστριβών.

Το ίδιο αναφέρουν άλλες πηγές που επικαλείται η «Καθημερινή», και για την ανάμειξη του δολοφονηθέντος τοπογράφου σε  επένδυση-αγοραπωλησία στην Πάρο, η οποία είχε αποτελέσει πεδίο δικαστικής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε πωλητή και αγοραστή.

Θύμα ξυλοδαρμού στο Χαλάνδρι

Στα ρεπορτάζ που ακολούθησαν για την εν ψυχρώ εκτέλεση στο Νέο Ψυχικό, επιβεβαιώνεται ότι ο Παναγιώτης Στ. είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, στο Χαλάνδρι κοντά  στο σπίτι του. Τότε είχε καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης.

«Την ώρα που έφθασα σπίτι με περίμενε μία μηχανή. Στην οποία επέβαινε ένας άνδρας. Μόλις με είδε άρχισε να με ξυλοκοπεί. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Αμέσως μετά ανέβηκε πάλι στη μηχανή του κι εξαφανίστηκε», είχε περιγράφει στην κατάθεσή του ο 54χρονος.

Η επίθεση σε βάρος του έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι συμπίπτει χρονικά με την περίοδο όπου στην Μύκονο γίνονταν επενδύσεις εκατομμυρίων σε «φιλέτα» του νησιού με ξένο χρήμα.

«Τότε, φέρεται ο τοπογράφος να είχε κόντρα με έναν γνωστό παράγοντα του real estate του νησιού. Τα σπάσανε για μία μεγάλη επένδυση. Ακούγεται ότι ο τοπογράφος είχε ενημερώσει όμορους οικοπεδούχους ότι τα οικόπεδά τους είχαν μεγαλύτερη αξία από αυτήν που είχαν συμφωνήσει. Από εκείνη την μέρα μπήκε στο μάτι της μαφίας που ελέγχει το νησί», υποστήριξε μιλώντας στο Μega, o δημοσιογράφος του «Πρώτου Θέματος», Φρίξος Δρακοντίδης.

Το θύμα της μαφιόζικης επίθεσης φέρεται να είχε δεχθεί επίθεση άλλες δύο φορές στη Μύκονο, χωρίς πάντως να προβεί σε κάποια καταγγελία. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μega, ελευταία φορά που είχε στοχοποιηθεί ήταν πριν από περίπου 18 μήνες. Μετά από εκείνη την επίθεση φέρεται να είχε προσλάβει σωματοφύλακα για την προστασία του, ο οποίος τον συνόδευε στις περισσότερες μετακινήσεις του. Το πρωί της Τρίτης όμως, έξω από τα γραφεία της εταιρείς του στο Νέο Ψυχικό, ήταν μόνος.

«Ηταν λίγο πολύ αναμενόμενο»

«Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι ο Π… είχε δοσοληψίες με δράστες με, με… ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, με οικονομικά συμφέροντα, με τέτοια πράγματα. Εγώ, ξέρω έναν άνθρωπο όπως τον έζησα 25 χρόνια, ο οποίος ήταν καθαρός σε όλες του τις σχέσεις», δήλωσε στο Mega φίλος του εκτελεσθέντος.

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσαν όσα είπε ο δικηγόρος  Στέλιος Γκαρίπης, στο ίδιο κανάλι σε σχέση με την υπόθεση της δολοφονίας του τοπογράφου.

«Για όσους γνώριζαν το θύμα κι ιδίως τις συναναστροφές του και την δράση του τα τελευταία χρόνια ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Φαινόταν μια αλλαγή στην συμπεριφορά του, η οποία ήταν ριζική», υποστήριξε, για να προσθέσει μιλώντας για τον Παναγιώτη Στ.:

«Ολοι τον γνωρίσαμε ίσως σαν τον καλύτερο τοπογράφο με πάρα πολλές γνώσεις. Είχε αναλάβει να χαρτογραφήσει για το κτηματολόγιο Μυκόνου όλο το νησί. Πέρα από αυτό ήξερε με τελειότητα την νομοθεσία και ήταν ένας άνθρωπος πανέξυπνος που βοηθούσε τους πάντες

Για καλή ή κακή του τύχη ένα γεγονός ήταν αυτό που του άλλαξε την ζωή. Δηλαδή μια αλλαγή στην κατάσταση ενός φιλικού του προσώπου. Γνωρίζουν όλοι ότι άρχισε μετά από κάποιο χρονικό σημείο να αναπτύσσει κάποιες άλλες δραστηριότητες. Ασχολείτο με το real estate, με αγοραπωλησίες και επέκτεινε τις δραστηριότητές του σε άλλα νησιά».

Ο επαγγελματίας εκτελεστής – πώς έστησε το καρτέρι θανάτου

O εκτελεστής χτύπησε λίγα λεπτά μετά τις 8.30 π.μ., τη στιγμή που ο 54χρονος στάθμευε το εταιρικό αυτοκίνητο –μια ηλεκτροκίνητη BMW– έξω από τα γραφεία εταιρείας που διατηρούσε με συνεταίρο του, στη συμβολή των οδών Κρήτης και 25ης Μαρτίου.

Από ό,τι προκύπτει, ο δράστης είχε προετοιμάσει το χτύπημα, έχοντας κάνει κατόπτευση του χώρου, μέχρι και «πρόβα» την αμέσως προηγούμενη ημέρα της δολοφονίας.

Ο μαυροφορεμένος εκτελεστής επέβαινε σε σκούτερ με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Νωρίτερα, και για περίπου μία ώρα κινείτο στην περιοχή όπου βρίσκονται τα γραφεία της εταιρείας του Παναγιώτη Στ. και του συνεταίρου του. Εστησε καρτέρι και την κατάλληλη για τον ίδιο στιγμή, πλησίασε τη BMW στο παράθυρο του οδηγού και άδειασε το όπλο του πάνω στον τοπογράφο. Πληροφορίες μιλούν για πάνω από 20 σφαίρες από πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών, με τον εκτελεστή να αλλάζει πιθανότατα γεμιστήρα κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Αμέσως μετά τον καταιγισμό πυρών (ακούστε κάτω το ηχητικό), ακούγεται να πυροβολεί άλλες τέσσερις φορές – πιθανότατα οι χαριστικές βολές.

Από την πρώτη επισκόπηση των βίντεο δεν προέκυψε η παρουσία συνεργών στο σημείο.

 

 

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-03 11:35:42

Back to top button