Έξυπνα Tips

Από τα Μαχαίρια στα Ποτήρια: Οδηγίες για Έξυπνη Αποθήκευση στην Κουζίνα – …

Η κουζίνα εκείνο το κεντρικό σημείο του σπιτιού που η οργάνωση και η καθαριότητα είναι απαραίτητες, απαιτεί την προσοχή μας για να διατηρείται πάντα σε τέλεια κατάσταση. Εντούτοις, υπάρχουν κάποια αντικείμενα που αποθηκεύετε λάθος, χωρίς να το συνειδητοποιείτε. Δείτε παρακάτω πέντε καθημερινά αντικείμενα στην κουζίνα και πώς να τα εντάξετε σε αυτήν ώστε να εξοικονομήσετε χώρο και να αποφύγετε την ακαταστασία.

Μαχαίρια: Πολλοί έχετε τη συνήθεια να ρίχνουν απλώς τα μαχαίρια στο συρτάρι μαζί με τα υπόλοιπα μαχαιροπίρουνα, αγνοώντας τους κινδύνους και τη φθορά που μπορεί να προκληθεί στη λεπίδα. Η λύση είναι η χρήση μαγνητικής λωρίδας για να αποθηκεύετε τα μαχαίρια σας, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα δάχτυλά σας και την καλή κατάσταση των εργαλείων σας.

Δίσκοι ψησίματος: Το να αποθηκεύετε τους δίσκους ψησίματος οριζόντια, στοιβάζοντάς τους με τα υπόλοιπα ταψιά, είναι μια πρακτική που καταλαμβάνει περιττό χώρο και δυσκολεύει την πρόσβαση. Ο πιο σωστός τρόπος είναι να τους αποθηκεύετε κάθετα είτε με τη χρήση ειδικού διαχωριστικού, είτε μέσω DIY λύσεων, επιτρέποντάς σας να εξοικονομήσετε χώρο και να έχετε ευκολότερη πρόσβαση σε αυτούς.

Μπαχαρικά: Η διαδικασία του να μεταφέρετε τα μπαχαρικά σε ξεχωριστά βαζάκια μπορεί να φαίνεται ελκυστική για την τάξη, αλλά για εσάς που τεμπελιάζετε λίγο στο κομμάτι της οργάνωσης είναι προτιμότερο να τα κρατήστε τα στις αρχικές τους συσκευασίες και απλώς να τα τακτοποιήσετε βάσει της συχνότητας που τα χρησιμοποιείτε για να έχετε καλύτερη πρόσβαση και οργάνωση.

Ποτήρια κρασιού: Υπάρχει μια διαφωνία για τα ποτήρια του κρασιού – για το αν θα πρέπει να αποθηκεύονται με το χείλος προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Η αλήθεια είναι πως αν δεν αποθηκεύονται σε ειδικό ράφι, το χείλος πρέπει να είναι πάντα προς τα πάνω. Γιατί; Γιατί είναι το πιο εύθραυστο σημείο του ποτηριού και με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται.

αντικείμενα της κουζίνας

Αν δεν αποθηκεύονται σε ειδικό ράφι, το χείλος πρέπει να είναι πάντα προς τα πάνω.

Αντικολλητικά σκεύη: Η αποθήκευση των αντικολλητικών σκευών ένα μέσα στο άλλο μπορεί να οδηγήσει σε φθορά από την τριβή. Για να αποφευχθεί αυτό, χρησιμοποιείτε χαρτί κουζίνας μεταξύ των σκευών κατά την αποθήκευση. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στην απορρόφηση της υγρασίας και στην πρόληψη της σκουριάς.

Μπείτε στην Κατηγορία Tips και βρείτε χιλιάδες έξυπνες, οικονομικές, εύκολες και γρήγορες συμβουλές πατώντας εδώ.




Δημοσιεύθηκε 2024-04-14 11:00:16

Back to top button