Ελλάδα

Απότομη πτώση της θερμοκρασίας έως 8 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή – Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι

Χειμωνιάτικος θα γίνει ο καιρός την Κυριακή (29/09/2024) και την Δευτέρα (30/09/2024) σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα ο καιρός σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΜΥ την Κυριακή (29/09/2024) αλλάζει άρδην και η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει μέχρι και 8 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Μεταβολή του καιρού προβλέπεται στη χώρα μας την Κυριακή και τη Δευτέρα (29 και 30-09-2024) με πολύ ενισχυμένους ανέμους, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Πιο αναλυτικά :

Α. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, θα πνέουν από το μεσημέρι της Κυριακής στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια, την περιοχή των Κυθήρων και της Κρήτης. Επισημαίνεται πως και στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα είναι πρόσκαιρα ενισχυμένοι.
Σταδιακή εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από το μεσημέρι της Δευτέρας (30-09-2024).

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το απόγευμα της Κυριακής (29-09-2024) μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (30-09-2024) στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και πιο συγκεκριμένα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Γ. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή (29-09-2024) στη Μακεδονία, την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου και τη Δευτέρα (30-09-2024) σε όλη τη χώρα, η οποία θα είναι της τάξεως των 6 με 8 βαθμών Κελσίου. Ενδεικτικά σημειώνεται πως η θερμοκρασία τη Δευτέρα δεν θα ξεπεράσει στη Θεσσαλονίκη τους 21 βαθμούς και στην Αθήνα τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή (29/09/2024)

Στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειοανατολικό Αιγαίο, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά. Το απόγευμα ο καιρός στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα βελτιωθεί.

Στα δυτικά παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το πρωί στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες και από το απόγευμα βελτίωση.
Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια, με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στα βορειότερα τμήματα.

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς, αλλά από το απόγευμα στα βόρεια θα σημειώσει πτώση.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία 5 με 6 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από τις προμεσημβρινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 6, σταδιακά 7 με 8 και το βράδυ στο Θερμαϊκό τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Το απόγευμα ο καιρός στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, από τις προμεσημβρινές ώρες βορειοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά στην κεντρική Μακεδονία 7 με 8 και στο Θερμαϊκό τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το πρωί στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στο Ιόνιο και την Ήπειρο έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε 6 με 7 και από το απόγευμα στον Κορινθιακό και στην περιοχή των Κυθήρων τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 και τοπικά στην ανατολική Στερεά έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Στην Κρήτη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 6 με 8 μποφόρ. Στις Κυκλάδες από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά στα βορειότερα νησιά σποραδικές καταιγίδες οι οποίες το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, το βράδυ βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, από το βράδυ 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες μέχρι το απόγευμα, οπότε υπάρχει πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες βροχές στα ανατολικά.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά βορειοδυτικοί 4 με 6 ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε 6 με 8 και στις Σποράδες τις βραδινές ώρες τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

 

To άρθρο Απότομη πτώση της θερμοκρασίας έως 8 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή – Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-29 00:10:29

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button