Auto

Απόλυτη κυριαρχία Toyota και Lexus σε έρευνα αξιοπιστίας

Έρευνα αξιοπιστίας της Consumer Reports αξιολόγησε τις βλάβες των μοντέλων που κατασκευάστηκαν το 2021. Ένα αυτοκίνητο 3ετίας μπορεί να αγοραστεί σημαντικά φθηνότερα από ένα καινούργιο, τουλάχιστον υπό κανονικές συνθήκες κι όχι τις διαταραγμένες που ζούμε μετά τον κορονοϊό και την κρίση των ημιαγωγών.

Έτσι, μια έρευνα αξιοπιστίας έχει μεγάλη σημασία στην επιλογή του αγοραστή. Με τη συγκεκριμένη να ποσοτικοποιεί αυτό που πιστεύει ο πολύς κόσμος από την προσωπική του εμπειρία: Ότι τα ασιατικά μοντέλα, ιαπωνικά και κορεατικά, έχουν λιγότερες βλάβες από των υπόλοιπων κατασκευαστών.

Θες αξιοπιστία και ξεγνοιασιά; Θα ψωνίσεις «σχιστομάτικα»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα αφορά την αμερικανική αγορά, αλλά μπορούμε να βγάλουμε κάποια γενικά συμπεράσματα ευρείας απήχησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H J.D. Power απεφάνθη: Η Toyota παραμένει με τη βούλα η πιο αξιόπιστη μάρκα στον κόσμο

Συγκεκριμένα, η Toyota κι η Lexus κυριάρχησαν στη λίστα, καταλαμβάνοντας 16 από τις 36 πρώτες θέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πώς θα είναι η ηλεκτρική Toyota Corolla του μέλλοντος;

Η τελευταία γενιά της Corolla επαινέθηκε ως «μία από τις πιο ασφαλείς επιλογές στα μεταχειρισμένα», κάτι που ισχύει σε μεγάλο βαθμό και για το Camry, που όμως δεν εισάγεται στην Ελλάδα.

έρευνα αξιοπιστίας

Υπήρχαν επίσης οκτώ μοντέλα από τη Honda και την υπό-μπράντα της, την Acura. Τρία από τη Mazda, ισάριθμη αντιπροσώπευση από τη Hyundai και την Kia κι άλλα δύο από τη Subaru.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έρευνα της J.D. Power, οι μάρκες με την υψηλότερη ικανοποίηση πελατών κατά τις πρώτες 90 ημέρες ιδιοκτησίας

Συνολικά, τα 32 από τα 36 μοντέλα προέρχονται από ασιατικές μάρκες, αποδεικνύοντας ότι εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι στην παρεχόμενη αξιοπιστία.

έρευνα αξιοπιστίας

Κι η Ευρώπη; Δεν υπάρχει καθόλου στους νικητές στην έρευνα αξιοπιστίας; Υπάρχει με πενιχρή συμμετοχή, για την ακρίβεια βρίσκουμε δύο BMW κι ένα Volvo. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιατί δεν μειώνονται οι τιμές στα μεταχειρισμένα με φυσικό αέριο;

Να αναφέρουμε ότι ανεξάρτητα από την προέλευση της αυτοκινητοβιομηχανίας, τα συστήματα infotainment ήταν συχνά η κύρια πηγή παραπόνων από τους ιδιοκτήτες.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-01 09:18:47

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button