Auto

Αποστολή στο Παρίσι: Αυτό είναι το ανανεωμένο Citroen Ami

Ως γνωστόν, η δημιουργία του Ami από τη Citroen έγινε εφικτή λόγω της ηλεκτροκίνησης. Το διθέσιο όχημα μικροκινητικότητας απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα προσιτό τετράτροχο για τη μετακίνησή τους εντός πόλης, αλλά και σε εφήβους.

Από την πρώτη στιγμή, πολλοί ήταν αυτοί που το παρομοίασαν σαν το 2CV της εποχής μας -μια παρατραβηγμένη παράθεση, προφανώς. Ωστόσο, τα στελέχη της γαλλικής εταιρείας, επανασχεδίασαν το Ami, προσδίδοντάς του στοιχεία που να παραπέμπουν στο θρυλικό μοντέλο.



Έτσι, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, η Citroen παρουσίασε το επανασχεδιασμένο Ami. To όχημα έχει αλλάξει τόσο στο εμπρός μέρος του, όπου έχουν τοποθετηθεί μεγαλύτερα και εξέχοντα του αμαξώματος φώτα που παραπέμπουν σε αυτά του 2CV και ο εκεί προφυλακτήρας.

Το ίδιο ισχύει και για το πίσω μέρος του. Οι θόλοι των τροχών είναι περισσότερο εκτεταμένοι από πριν και στο πλάι (εμπρός από τις πόρτες) έχουν διαμορφωθεί πτυχές σαν αεραγωγοί που τονίζουν περισσότερο την εμφάνιση του Ami.



Από τη Citroen δεν ανακοινώθηκαν αλλαγές στην μπαταρία του ή στην απόδοσή του. Θυμίζουμε ότι το μοντέλο έχει συσσωρευτή 5,5 kWh και ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 8,2 ίππους.

Εκτός από το επανασχεδιασμένο Ami η γαλλική εταιρεία παρουσίασε και το πρωτότυπο Ami Buggy Vision. Με αυτό, τα στελέχη της θέλουν να δείξουν ακόμα μία εκδοχή του οχήματος.



Το αμάξωμα του δεν έχει πόρτες, αντ’ αυτών υπάρχει σωληνωτό πλαίσιο. Στο εμπρός μέρος της οροφής του υπάρχει μια μπάρα LED φώτων, ενώ στο πίσω μέρος της έχει διαμορφωθεί μια αεροτομή.

Στο εσωτερικό του υπάρχουν πιο μαλακά καθίσματα και σκιάδιο που περιορίζει την υπέρυθρη ακτινοβολία η οποία φτάνει ως τους επιβάτες.



Οι τροχοί του είναι κατάλληλοι για την κίνηση του οχήματος στην άμμο, στα πλαίσια που υπάρχουν στο πλάι μπορεί να προσαρμοστεί η σανίδα ενός kite surf και στον χώρο αποσκευών του το πανί αυτού.

Τέλος, από τη Citroen δεν αναφέρουν εάν τοAmi Buggy Vision θα μπει σε διαδικασία παραγωγής, ως ακόμα μία εκδοχή του μοντέλου ή είναι ένα πρωτότυπο που απλώς έχει σκοπό να προσελκύσει το ενδιαφέρον.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-15 17:00:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button