Ελλάδα

Απεργία στην επέτειο δύο χρόνων από την τραγωδία στα Τέμπη

Κάλεσμα για πανελλαδική απεργία απευθύνουν ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, για τις 28 Φεβρουαρίου, την ημέρα δηλαδή της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Ανακοίνωση για την πραγματοποίηση πανελλαδικής απεργίας στις 28 Φεβρουαρίου εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ, καλώντας ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία και τους εργαζομένους να δώσουν μάχη για την επιτυχία της κινητοποίησης.

«Έτσι ώστε να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη στο έγκλημα, στις αιτίες και τους αυτουργούς και να αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωσή της.

Απεργία για εκείνη την ημέρα έχει προκηρύξει ήδη το ΠΑΜΕ: «Εκατοντάδες συνδικάτα και μαζικοί φορείς, νέα “λαϊκά ποτάμια” θα κατακλύσουν τους δρόμους του απεργιακού αγώνα. Συνεχίζουμε καλώντας όλα τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να οργανώσουν την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη. Να κατακλυστούν όλες οι πόλεις της χώρας από μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις. Στην Αθήνα, στο Σύνταγμα, στις 11πμ, στη συγκέντρωση Εργατικών Κέντρων της Αττικής, Ομοσπονδιών και σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα» ανέφερε το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στις 28 Φεβρουαρίου, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή της στην24ωρη απεργία.

Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00.01 τα ξημερώματα της Παρασκευής έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών θα προχωρήσει στην αποστολή εξωδίκων εντός των επόμενων ημερών, όπου θα τοποθετείται για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και για τα ζητήματα που μένουν ανοιχτά για την ασφάλεια των θαλάσσιων ενδομεταφορών.


Δημοσιεύτηκε ! 2025-02-06 13:26:00

Back to top button