Κόσμος

Απίστευτη θαλάσσια τραγωδία: Γυναίκα σέρφερ… σουβλίζεται από ξιφία!

Η Τζούλια Μανφρίνι, μια 36χρονη ιταλίδα σέρφερ, καβαλούσε ένα κύμα όταν ένας ξιφίας φέρεται να πήδηξε από το νερό και να τη χτύπησε στο στήθος. Το περιστατικό συνέβη στο νησί Μασοκούτ – ένα δημοφιλές σημείο για σέρφινγκ στο αρχιπέλαγος Μενταβάι, που βρίσκεται στη δυτική ακτή της Σουμάτρα.

Σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph, το περιστατικό περιέγραψαν στις αρχές δύο άλλοι σέρφερ, αυτόπτες μάρτυρες του ατυχήματος. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τους ονομάζουν ως Μάσιμο Φέρο και Αλεξάντερ Ρίμπας, επίσης Ιταλοί στην καταγωγή, οι οποίοι παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στην άτυχη σέρφερ.

Η Μανφρίνι έφερε τραύμα από μαχαίρωμα βάθους πέντε εκατοστών στην πάνω αριστερή πλευρά του στήθους της. Μεταφέρθηκε σε μια τοπική κλινική, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Καθώς η είδηση ​​του θανάτου της έφτασε στην Ιταλία, ο λογαριασμός της στο Instagram πλημμύρισε από αφιερώματα.

«Η θάλασσα, που σου έδωσε τόσα πολλά, σου πήρε τη ζωή. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε ένας Ιταλός. Ενας άλλος έγραψε: «Μόλις έμαθα τα φρικτά νέα – πόσο άδικος θάνατος… συλλυπητήρια». Η άτυχη σέρφερ καταγόταν από την πόλη Βενάρια Ρεάλε, έναν περιφερειακό δήμο του Τορίνο, όπου ο πατέρας της είναι δικηγόρος και η μητέρα της γιατρός.

Ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης, Φάμπιο Τζιούλιβι, δήλωσε συντετριμμένος: «Ολόκληρη η κοινότητά μας εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά της. Η είδηση ​​του θανάτου της μας έχει συγκλονίσει όλους, νιώθουμε αβοήθητοι μπροστά σε μια τραγωδία που της πήρε τη ζωή τόσο πρόωρα».

Η Μανφρίνι αποφοίτησε από τη Νομική, αλλά δεν άσκησε ποτέ τη δικηγορία. Ξεκίνησε καριέρα αρχικά ως προπονήτρια σνόουμπορντ, ενώ στη συνέχεια ενδιαφέρθηκε για το σέρφινγκ. Είχε μετακομίσει στο Μπαλί, όπου εργαζόταν ως εκπαιδεύτρια επίδοξων σέρφερ.

Οι αξιωματούχοι στο νησί της Ινδονησίας σχεδιάζουν να μεταφέρουν τη σορό της με βάρκα στο λιμάνι του Παντάνγκ, στη δυτική ακτή της Σουμάτρα, από όπου θα επαναπατριστεί στην Ιταλία. Τα νησιά Μενταβάι είναι ένας από τους πιο γνωστούς προορισμούς για σέρφινγκ στη Νοτιοανατολική Ασία.

Σε συνέντευξή της στον ιστότοπο The Salt Sirens (Οι Σειρήνες του Αλατιού) το 2019, είχε πει: «Για προσεκτικό σέρφινγκ, λατρεύω την ερημιά της Βόρειας Σουμάτρα – το τροπικό δάσος εκεί είναι τόσο αρχέγονο και πανέμορφο. Μου αρέσει να κάθομαι εκεί με λίγους φίλους, να ακούω μόνο τους ήχους της ζούγκλας, και να περιμένω τα κύματα που ήδη ξέρω ότι θα είναι τέλεια για καβάλημα».

Οι απώλειες ζωής από ξιφίες είναι πολύ ασυνήθιστες, και εξαιρετικά σπάνια φαινόμενα. Οι ξιφίες ευδοκιμούν σε εύκρατα και τροπικά νερά σε όλο τον κόσμο, και ένας ενήλικος ξιφίας μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 4,5 μέτρα, και σε βάρος περίπου τα 450 κιλά.

Το 2015, ένας καπετάνιος ιχθυόπλοιου στη Χαβάη έχασε τη ζωή του όταν καρφώθηκε από τη μύτη ενός ξιφία. Ο Ράντι Λιάνες, 47 ετών, πήδηξε στο νερό για να καμακώσει το ψάρι, αλλά αυτό τον χτύπησε στο στήθος. Μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ήταν νεκρός. Το σώμα του ξιφία είχε περίπου ένα μέτρο μήκος, με μια αντίστοιχου μεγέθους μύτη, σύμφωνα με την ακτοφυλακή του αμερικανικού νησιού.

«Οι επιθέσεις ξιφία σε άνθρωπο είναι εξαιρετικά σπάνιες, αλλά μπορούν να αποβούν θανατηφόρες εάν εμπλέκονται ζωτικά όργανα», ανέφεραν οι επιστήμονες σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science Direct το 2007.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-21 20:16:00

Back to top button