Ελλάδα

Απέσπασαν 2.500 ευρώ από 13χρονο με το πρόσχημα ότι η μητέρα του θα πήγαινε φυλακή

Στιγμές πανικού έζησε ένας 13χρονος μαθητής, που βρισκόταν μόνος στο σπίτι του στου Ζωγράφου όταν άγνωστος τον κάλεσε, προσποιούμενος τον αστυνομικό και του ζήτησε χρήματα για να μην καταλήξει η μητέρα του στη φυλακή ,ισχυριζόμενος ότι είχε προκαλέσει σοβαρό τροχαίο ατύχημα, τραυματίζοντας ένα παιδί. 

Η μητέρα του 13χρονου περιγράφει την κατάσταση: «Του λέει η μαμά πέρασε με κόκκινο, χτύπησε ένα κοριτσάκι που θα κάνει εγχείριση και, για να μην μπει φυλακή, πρέπει να μαζέψεις λεφτά. Του ζήτησαν 70.000 ευρώ, το παιδί πανικοβλήθηκε».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπό τις οδηγίες του απατεώνα, ο 13χρονος συγκέντρωσε 2.500 ευρώ σε μετρητά, κοσμήματα και ρολόγια συνολικής αξίας 2.000 ευρώ, τα έβαλε σε μια σακούλα και την πέταξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Οι απατεώνες πήραν τη σακούλα και εξαφανίστηκαν.

Λίγη ώρα αργότερα, ο δράστης κάλεσε ξανά τον ανήλικο, απαιτώντας περισσότερα χρήματα.Όταν η μητέρα του είχε πλέον επιστρέψει στο σπίτι, συμφώνησαν να παραδώσουν μια νέα σακούλα με κοσμήματα. Το ραντεβού κλείστηκε στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου η αστυνομία είχε ήδη στήσει παγίδα.

Σύμφωνα με τη μητέρα του αγοριού, «άφησε ο μικρός το σακίδιο. Η αστυνομία ήταν εκεί. Μόλις το πήρε μια γυναίκα και πήγε να φύγει με ταξί, τη συλλάβανε».

Η αστυνομία συνέλαβε την 67χρονη γυναίκα από τη Βουλγαρία τη στιγμή που παραλάμβανε τη σακούλα.Το τελευταίο διάστημα, οι τηλεφωνικές απάτες παρουσιάζουν έξαρση και οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-22 19:08:38

Back to top button