Πολιτική

Απάντηση Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ: Οι σταλινικές ανακοινώσεις να μη γίνουν φαιδρή κανονικότητα

Σηκώνει το «γάντι» της αντιπαράθεσης ο Στέφανος Κασσελάκης και σε ανακοίνωσή του απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «μόνο το συνέδριο είναι αρμόδιο για την επικύρωση των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής». 

Η δήλωση αυτή έγινε με αφορμή την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου πως η απόφαση αποκλεισμού του από την διεκδίκησης της προεδρίας είναι «αμετάκλητη».

Ειδικότερα, ο έκπτωτος πρόεδρος κάνει λόγο για σταλινικές ανακοινώσεις «που εκθέτουν το ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα μέλη του να μην γίνουν η φαιδρή κανονικότητα που κάποιοι επιζητούν».

«Αντικαταστατικές ενέργειες»

Λίγο νωρίτερα σε σχετική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως η απόφαση ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία.

«Το όργανο συνεδρίασε το Σάββατο (12/10) με διαπιστωμένη απαρτία, παρά τις αντικαταστατικές και απαράδεκτες ενέργειες, οι οποίες αποδείχτηκαν ανεπιτυχείς» και για το λόγο αυτό «η απόφασή του αφορά τον κύριο Κασσελάκη και είναι άμεσα εφαρμοστέα και αμετάκλητη». ​

«Η φωνή μας είναι το Συνέδριο»

Νωρίτερα, σε παρέμβασή του μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για «μειοψηφία των μελών ενός οργάνου» που «απαγόρευσε στο νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο του κόμματος να είναι εκ νέου υποψήφιος».

«Είναι ένα γεγονός σοκαριστικό στην ιστορία της Αριστεράς. Όμως το ανώτατο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Συνέδριο. Αυτό θα αποφασίσει για όλα. Η φωνή μας είναι το Συνέδριο» δήλωσε.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-14 13:22:54

Back to top button