Auto

Αν πας να κλέψεις αυτή τη λιμουζίνα θα γίνεις… κάρβουνο

Το κορυφαίο σεντάν της Lucid είναι από μόνο του εντυπωσιακό τόσο σε επιδόσεις όσο και σε εξοπλισμό. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε να κάνουμε με μια λιμουζίνα που μπορεί να επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα με την τιμή να ξεπερνάει τις 220.000 ευρώ.

Μετά από απαίτηση των πελατών της η Lucid αποφάσισε να προσθέσει στο Air Sapphire και στοιχεία θωρακισμένου οχήματος για εκείνους που θέλουν να αισθάνονται προστατευμένοι. Συνεργάστηκε λοιπόν με την US Armor Group με έδρα την Καλιφόρνια που ειδικεύεται στην ασφάλεια.



Το US Armor Group Air Sapphire είναι το πιο πρόσφατο προσαρμοσμένο θωρακισμένο όχημα της εταιρείας που προσφέρεται στην τιμή των 430.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι μόνο οι αναβαθμίσεις ασφάλειας κοστίζουν σχεδόν 210.000 ευρώ!

Τι είναι όμως αυτό που μπορεί να κοστίζει πάνω από 200K; Το πακέτο προστασίας περιλαμβάνει πλήρη θωρακισμένη προστασία σε όλο το αμάξωμα, βελτιωμένη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τεχνολογία παρακολούθησης εξωτερικής απειλής και ένα ολοκληρωμένο σύστημα επικοινωνίας που επιτρέπει την επαφή με την ομάδα του US Armor Group με ένα άγγιγμα.



Ξεκινώντας από τα τζάμια, έχουν αντικατασταθεί με μια ελαφριά, πλαστικοποιημένη διαφανή θωράκιση που έχει επίπεδο βαλλιστικής προστασίας HG2. Αυτό σημαίνει προστασία από σφαίρες πιστολιού και κυνηγετικού όπλου έως και 0,44 Magnum. Το εξωτερικό είναι ενισχυμένο με ένα σύνθετο υλικό στρατιωτικής ποιότητας που είναι 10 φορές ισχυρότερο από τον παραδοσιακό βαλλιστικό ατσάλι.



Εκτός από την εξωτερική θωράκιση, το Lucid Air Sapphire παρέχει και προστασία από κυβερνοεπιθέσεις. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο ακολουθεί το πρωτόκολλο επαλήθευσης δύο βημάτων συν CAPTCHA που θεωρείται αδιαπέραστο. Υπάρχει επίσης ένα σύστημα συλλογής πληροφοριών που σαρώνει συνεχώς για απειλές, συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών αρχών.



Το κερασάκι στην τούρτα είναι ένα σύστημα ηλεκτροσόκ στα χερούλια των θυρών. Η US Armor Group αναφέρει επίσης ότι μπορεί να προσθέσει διανομείς σπρέι πιπεριού/δακρυγόνων/καπνού, κρυφές θύρες όπλων, προστασία/ανίχνευση δηλητηριωδών αερίων και αναβαθμισμένη βαλλιστική προστασία από τυφέκια υψηλής ισχύος, χειροβομβίδες και άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-17 22:00:12

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button