Auto

Αν επικρατήσουν τα EV, θα πεινάσει κοσμάκης, λέει ο Akio Toyoda

Akio Toyoda, έχουμε καταλάβει πια ότι η εμβληματική προσωπικότητα πίσω από τον μεγαλύτερο κατασκευαστή του πλανήτη, δεν συμπαθεί καθόλου τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το έχει δηλώσει άλλωστε πολλές φορές κι αυτή του η εμμονή έφερε την αποπομπή του από τη θέση του CEO.

Τώρα, ο Akio Toyoda κάνει άλλη μια δήλωση που θα συζητηθεί. Δεν ασχολείται με το αν τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία αντιπροσωπεύουν ή όχι τον μόνο τρόπο επίτευξης ουδετερότητας άνθρακα. Άλλωστε, ο ίδιος έχει προβλέψει ότι τα EV δεν θα ξεπεράσουν το 30% του στόλου των οχημάτων του πλανήτη. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο Akio Toyoda αναφέρθηκε τώρα στην περικοπή θέσεων εργασίας στην περίπτωση που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επικρατήσουν πλήρως.

Η τεχνολογική πρόοδος πάντα επέφερε αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς. Είναι αυτός λόγος για να την απαρνηθούμε;

«Υπάρχουν 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι που απασχολούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία στην Ιαπωνία. Ανάμεσά τους είναι πολλοί που εργάζονται στον κινητήρα εσωτερικής καύσης εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε ο 68χρονος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Σας τα έλεγα για τα ηλεκτρικά», δηλώνει ο Akio Toyoda

«Εάν τα ηλεκτρικά οχήματα γίνουν απλώς η μόνη επιλογή, συμπεριλαμβανομένων των προμηθευτών μας, οι θέσεις εργασίας αυτών των ανθρώπων θα χαθούν». Σύμφωνα με το άρθρο, ο Toyoda συνόδευσε τα παραπάνω σχόλια επιβεβαιώνοντας την προτίμησή του στα βενζινοκίνητα μοντέλα.

Akio Toyoda

Η χρονική περίσταση της παραπάνω δήλωσης δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρη. Μόλις χτες τα ξημερώματα, ο Elon Musk παρουσίασε επίσημα το Tesla Cybercab και το Robovan στο Λος Άντζελες. Πρόκειται για δύο αυτόνομα οχήματα, τα οποία δεν εξοπλίζονται με τιμόνι κι υπόσχονται να αλλάξουν τελείως τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την αυτοκίνηση και τις μεταφορές γενικότερα. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Tesla Robovan απειλεί να εξολοθρεύσει ένα σωρό επαγγέλματα

Αν κατακλύσουν τον πλανήτη, θα επιφέρουν καίριο πλήγμα σε πολλά περισσότερα επαγγέλματα από τους τεχνικούς της Toyota που εξειδικεύονται στους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οδηγοί ταξί, λεωφορείων, επαγγελματικών βαν θα παραδώσουν τη θέση τους σε οχήματα που θα κινούνται αυτόνομα χωρίς τη σύμπραξη του ανθρώπινου παράγοντα. Η αυτόνομη οδήγηση θα έπρεπε να σε προβληματίζει περισσότερο, Akio, παρά τα EV. 

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-12 17:25:58

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button