Κόσμος

Αν εκλεγώ θα απολύσω τον εισαγγελέα Τζακ Σμιθ σε 2 δευτερόλεπτα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως αν εκλεγεί θα απολύσει τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ σε δύο δευτερόλεπτα. Ο Αμερικανός δικαστικός λειτουργός είναι εκείνος που κατηγορεί τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021 και την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Ο εισαγγελέας Τζακ Σμιθ είναι επικεφαλής ομοσπονδιακής ποινικής υπόθεσης, σε βάρος του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για παράνομη προσπάθειά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία δήλωσε την Πέμπτη (24.10.2024) ότι αν εκλεγεί θα απολύσει τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ, ο οποίος διώκει τον πρώην πρόεδρο για απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των εκλογών του 2020.

Σε ερώτηση που δέχθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον συντηρητικό παρουσιαστή podcast, Χιου Χιούιτ, αν θα απένεμε χάρη στον εαυτό του ή θα απέλυε τον ειδικό εισαγγελέα Τζακ Σμιθ, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε: «Είναι πανεύκολο. Θα τον απέλυα σε δύο δευτερόλεπτα».

Ο πρώην πρόεδρος πρόσθεσε: «Όχι, δεν νομίζω ότι θα μου έκαναν πρόταση μομφής αν απέλυα τον Τζακ Σμιθ».

Ο Σμιθ ηγείται μίας ομοσπονδιακής ποινικής υπόθεσης που κατηγορεί τον Τραμπ για παράνομη προσπάθειά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020, εκλογές που κέρδισε ο Δημοκρατικός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-24 20:04:00

Back to top button