Γυναίκα

Αντώνης Ρέμος: Η υπόθεση φοροδιαφυγής, οι μπίζνες με τον Πηλαδάκη και η βίλα στη Μύκονο που πουλήθηκε σε Άραβα

Μπελάδες με την εφορία έχει ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Πέμπτης 4/7, ερευνάται για φοροδιαφυγή, με την Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα να έχει προχωρήσει σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, σε ποσό που αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής είτε δεν απέδιδε ΦΠΑ είτε εισέπραττε ΦΠΑ που δεν δικαιούνταν.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του

Ο ίδιος, με ανακοίνωση μέσω των δικηγόρων του, αρνείται το αδίκημα και τονίζει πως ποτέ δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις: «Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία, και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή. Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

50 χιλιάδες ευρώ το χρόνο δήλωνε ο τραγουδιστής

Οι δεσμεύσεις στις οποίες προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή αφορoύν ακίνητα, κινητά, λογαριασμούς προσωπικούς του καλλιτέχνη και της επίμαχης εταιρίας, σκάφη και θυρίδες που, εφόσον εντοπιστούν, θα δεσμευθούν μέχρι του ποσού του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Αφορμή για την έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας, που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες, αποτέλεσε πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα, στο οποίο καταγράφονται συγκεκριμένα στοιχεία για τον δημοφιλέστατο καλλιτέχνη, και ειδικότερα για εταιρία που έχει συστήσει με αντικείμενο, το οποίο δεν σχετίζεται με την επαγγελματική του δραστηριότητα (θεάματα κλπ).Στο πόρισμα της Αρχής, που πλέον αποτελεί το πρώτο υλικό της έρευνας των οικονομικών Εισαγγελέων, φαίνεται να γίνεται εκτενής αναφορά στις φορολογικές δηλώσεις που έχει υποβάλει την τελευταία 5ετία ο τραγουδιστής, στις οποίες δηλώνει ετήσιο εισόδημα περίπου 50 χιλιάδες ευρώ. Αυτό το ποσό μάλιστα φαίνεται να ήταν και η αιτία που τέθηκε στο στόχαστρο της Αρχής ο καλλιτέχνης, καθώς θεωρήθηκε ιδιαίτερα χαμηλό για τα δεδομένα του συγκεκριμένου καλλιτέχνη εξαιτίας της τεράστιας δημοφιλίας του και των εμφανίσεων του σε μέρη και εκδηλώσεις ευρέως γνωστά και ιδιαίτερα κοσμικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας δεν θα περιοριστεί μόνο στον τραγουδιστή, αλλά στο στόχαστρο των εισαγγελέων τίθενται και άλλα πρόσωπα, συνεργάτες του καλλιτέχνη.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του, Mιχάλη Δημητρακόπουλου για την υπόθεση

Ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1, θέλησε να αποσαφηνίσει κάποια πράγματα γύρω από την υπόθεση.

Όπως υποστήριξε «είναι ψέμα ότι τα τελευταία 5 χρόνια έχει ατομικό εισόδημα 50.000 ευρώ. Αυτό που ισχύει είναι ότι σε μια χρονιά στην ατομική του δήλωση υπήρχε εισόδημα 50.000 ευρώ για συγκεκριμένους λόγους, αλλά στις υπόλοιπες που ήταν πολύ περισσότερα τα χρήματα δεν έγινε αναφορά».

Παράλληλα ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι ο Αντώνης Ρέμος «δεν ζητάει ιδιαίτερη μεταχείριση. Ό,τι ισχύει για όλους τους Έλληνες, θέλει να ισχύσει και για τον ίδιο».

Όσον αφορά, δε, τα επόμενα νομικά βήματα του τραγουδιστή είπε ότι «η εντολή που έχει δώσει είναι από Δευτέρα να πάμε να πάρουμε τη δικογραφία και να κάνουμε αίτηση κατά προτεραιότητα να ερευνηθεί η υπόθεση εξονυχιστικά».

«Ο Αντώνης Ρέμος μου είπε ότι θα δανειστεί από φίλους του για να κινηθεί οικονομικά»

Ο Γιώργος Λιάγκας αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη υπόθεση, χωρίς όμως να αναφέρει το όνομα του Αντώνη Ρέμου στον «αέρα».

«Δε μπορούμε να πούμε το όνομά του, είναι αστείο όλο αυτό που γίνεται, να μη μπορούμε να πούμε το όνομά του και να το βλέπετε στα social όπου γίνεται πάλι δημόσιος λιθοβολισμός κι αυτό είναι μεγάλο θέμα», είπε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας.

«Επειδή είναι φίλος μου και θέλω να είμαι δίκαιος. Τον σκεφτόμουν από χθες το βράδυ, μίλησα και μαζί του. Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, αυτό να το ξεκαθαρίσουμε. Αν ο συγκεκριμένος τραγουδιστής έχει παραβεί το νόμο, να το πληρώσει. Θέλω να είμαι δίκαιος. Θα στενοχωρηθώ για τον φίλο μου, θα στενοχωρηθώ με τη στενοχώρια του και με τη δυσμενή κατάσταση που μπορεί να βρεθεί. Ωστόσο δεν θα αλλάξω την πρακτική που έχω και θεωρώ ότι όλοι πρέπει να είμαστε ίσιοι απέναντι στον νόμο. Άρα αν έχει παραβεί το νόμο να το πληρώσει, και να το πληρώσει οικονομικά», πρόσθεσε επίσης ο Γιώργος Λιάγκας.

«Εδώ δεν έχουμε μία τελεσίδικη απόφαση που να μας λέει ότι ο συγκεκριμένος τραγουδιστής έκλεψε 1,5 εκατομμύριο ευρώ, άρα εμείς του δεσμεύουμε μία περιουσία ισόποση, ώστε αν καταδικαστεί τότε εμείς σαν κράτος να έχουμε 1,5 εκατομμύριο. Τώρα υπάρχει μία δημόσια διαπόμπευση. Αν δικαιωθεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος, αν φανεί ότι δεν έχει κλέψει την εφορία ή αν φανεί ότι υπάρχει μία κακοδιαχείριση και είναι μία διαφορά πολύ μικρότερη του 1,5 εκατομμυρίου, θα βγει κάποιος να του ζητήσει συγγνώμη;» συμπλήρωσε, επίσης ο Γιώργος Λιάγκας τονίζοντας ότι στενοχωριέται για την περιπέτεια στην οποία μπαίνει ο Αντώνης Ρέμος.

Μάλιστα, ο παρουσιαστής του Πρωινού αποκάλυψε ότι ο Αντώνης Ρέμος του είπε πως για κάποιες δοσοληψίες, δεν έχει ούτε ένα ευρώ γιατί του δέσμευσαν όλους τους λογαριασμούς και αναγκαστικά θα δανειστεί από φίλους του για να κινηθεί οικονομικά τους επόμενους μήνες.

Τι έκανε και πού βρισκόταν ο Αντώνης Ρέμος όταν βγήκε η υπόθεση φοροδιαφυγής

Την ώρα που ο Αντώνης Ρέμος ελέγχεται για φοροδιαφυγή, ο ίδιος βρίσκεται εν μέσω καλοκαιρινής περιοδείας. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 4 Ιουλίου όταν βγήκε στη δημοσιότητα η είδηση αυτή ο δημοφιλής καλλιτέχνης βρισκόταν στη Κύπρο.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Ρέμος το βράδυ της Πέμπτης έδωσε συναυλία για καλό σκοπό στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας. Ο κόσμος γέμισε το αμφιθέατρο κι εκείνος ως άψογος επαγγελματίας έδωσε τον καλύτερό του εαυτό.

Πάρτε μια γεύση…

Η βίλα του Ρέμου στη Μύκονο

Ο Αντώνης Ρέμος έχει μία ιδιαίτερη αγάπη με το νησί των ανέμων αφού εκεί βρίσκεται κάθε χρόνο για διακοπές ενώ έχει αναπτύξει και φιλίες με ανθρώπους του νησιού. Η Μύκονος είναι αγαπημένος προορισμός του Αντώνη Ρέμου τόσο για οικογενειακές διακοπές – άλλωστε τον έχουμε δει πολλές φορές εκεί- όσο και για επαγγελματικό λόγο. Σχεδόν κάθε καλοκαίρι δίνει συναυλία στο Nammos με πλήθος ισχυρών ανθρώπων και διασήμων να δίνουν το παρών. Είναι κάθε φορά το event του νησιού η συναυλία του.

Στη Μύκονο ο Αντώνης Ρέμος όμως πριν χρόνια και συγκεκριμένα το 2010 αγόρασε μία πολυτελή βίλα στην τιμή των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, στην περιοχή της παραλίας του Φωκού και φημολογείται ότι την πούλησε σε Άραβα πριν λίγο καιρό.

Η πολυτελής κατοικία βρίσκεται μέσα σε ένα συγκρότημα από έντεκα μεζονέτες και φθάνει τα 300 τετραγωνικά μέτρα. Πρόκειται για ένα τυπικό μυκονιάτικο σπίτι, με χτιστούς καναπέδες, οι οποίοι αναμιγνύονται με σύγχρονα έπιπλα.

Όπως είχε γίνει γνωστό, μέσα στο οικόπεδο που αγόρασε από κοινού με τον συνεργάτη και φίλο του, Κώστα Πηλαδάκη χτίστηκε και ένα μικρό εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Όταν η σύζυγος του τραγουδιστή Υβόννη Μπόσνιακ, πόζαρε μπροστά από το επίμαχο εκκλησάκι, έξω από τη βίλα τους στη Μύκονο.

Ο σάλος με το εκκλησάκι μέσα στη βίλα

Ο φημολογούμενος νέος ιδιοκτήτης της βίλας αυτής έθαψε κάτω από χώματα το εκκλησάκι που υπήρχε μέσα στο οικόπεδο. Στις εικόνες από το Mykonos Live Tv που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου πριν μήνες, φαίνεται ο ναός να είχε σκεπαστεί με χώματα και διακρινόταν το πάνω μέρος του σταυρού.

Μπροστά σε αυτή την απίστευτη “ανακάλυψη” που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Μυκόνου Δημήτρης Κουτσούκος κατά την διάρκεια του καθαρισμού της παραλίας του Φωκού. Αυτό που με έκπληξη διαπίστωσε ήταν πως η εκκλησία που βρίσκεται στην βίλα που είχε στην περιοχή ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος είχε θαφτεί κάτω από χώμα και είχε σκεπαστεί με φρύγανα.

Πληροφορίες προερχόμενες από τους γείτονες, θέλουν τον νέο ιδιοκτήτη να είναι Άραβας και για λόγους θρησκείας να έθαψε την ορθόδοξη εκκλησία.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο για το θαμμένο εκκλησάκι στη βίλα του Αντώνη Ρέμου στη Μύκονο, ο μικρός ναός φαίνεται ότι… αναστήθηκε.

Οι μπίζνες με τον κουμπάρο του Κώστα Πηλαδάκη

Ο Αντώνης Ρέμος και ο Κώστας Πηλαδάκης είναι επιστήθιοι φίλοι από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 καθώς και κουμπάροι αφού ο τραγουδιστής το 2004 πάντρεψε τον Πηλαδάκη με την τότε σύζυγό του, ηθοποιό και παρουσιάστρια Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Οι δυο τους από το 2005 έχουν δημιουργήσει μαζί την R&P Real Estate Investments S.A. με την επωνυμία της να προέρχεται από τα αρχικά των ονομάτων τους.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν κάνει διάφορες επενδυτικές κινήσεις όπως την εξαγορά ακινήτου στη Γλυφάδα, επί της συμβολής των οδών Αγγελου Μεταξά και Πανδώρας, την εξαγορά οικοπέδου στη Μύκονο όπου έχτισαν  δύο βίλες μέχρι και στη Ζάμπια.

Το 2012 ο Κώστας Πηλαδάκης προχώρησε στη δημιουργία του καζίνο Diamond Lusaka, σε κτίριο 1.000 τ.μ. στην πρωτεύουσα της Ζάμπια, τη Λουσάκα, που είχε τότε 4 εκατομμύρια κατοίκους.

Τα τελευταία χρόνια όπως έχει γίνει γνωστό οι δυο φίλοι ήρθαν αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς λόγω κόκκινων δανείων.

 

 

 

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-05 15:20:04

Back to top button