Πολιτική

Αντιμέτωπος με κάθειρξη έως δέκα ετών ο Κ. Φλώρος – Σήμερα η απολογία του

Αντιμέτωπος με κάθειρξη που φτάνει μέχρι τα δέκα έτη βρίσκεται ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, μετά τη βιαιοπραγία εναντίον του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου. Μάλιστα, σήμερα οδηγείται ενώπιον του ανακριτή, κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, που παραμένει κρατούμενος από χθες μετά την προθεσμία που έλαβε από τον ανακριτή, καλείται να απολογηθεί για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του.

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κ. Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία, για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του.

Τι προβλέπει ο νόμος

Κατά την πρώτη παράγραφο του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπεται: «Όποιος με βία ή απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία, τη Βουλή, την κυβέρνηση ή μέλος τους σε εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».

Για «κτηνώδη συμπεριφορά» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής

Μετά το περιστατικό, ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας ζήτησε την απομάκρυνση του Κ. Φλώρου από τη Φρουρά και την αποπομπή του από τις εργασίες της Ολομέλειας για 15 ημέρες, δηλαδή την ανώτερη ποινή που προβλέπει ο κανονισμός, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως «ποινή χάδι».

Συγκεκριμένα ανέφερε, «ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει την κτηνώδη συμπεριφορά γι’ αυτό είναι επιεικής. Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω είναι να τον απομακρύνω με τη Φρουρά για 15 μέρες από τις εργασίες του Σώματος. Χάδι έναντι της χυδαιότητας!».

Με κάταγμα στη μύτη και νάρθηκα στο χέρι ο Β. Γραμμένος

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την επίθεση, ο Βασίλης Γραμμένος υπέστη κάταγμα στη μύτη. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο βουλευτής υπέστη: «κάταγμα ρινικών οστών, διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης, τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής, και άλλες καθορισμένες διαταραχές της ρινός. Κατόπιν αυτών, ο κ. Γραμμένος θα χρειαστεί νάρθηκα ανάπαυσης πηχεοκαρπικής, φάκελο ανάρτησης – ανάπαυσης βραχίονα και συνιστάται αναρρωτική άδεια 10 ημερών».

«Δέχτηκα γροθιά στο πρόσωπο»

Για την πρωτοφανή βίαιη επίθεση που δέχθηκε, μίλησε στο Star ο κ. Γραμμένος: «Δεν έχω να απαντήσω στις φαντασίες του καθενός. Δεχτήκαμε επίθεση λεκτική από τον Φλώρο και βγήκαμε από την αίθουσα. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω, δέχτηκα γροθιά στο πρόσωπο και με έριξε στο πάτωμα».

Ο κ. Φλώρος πριν επιτεθεί, είχε έντονο διάλογο με τον κ. Γραμμένο εντός της αίθουσας, ενώ όταν βρέθηκαν και οι δύο εκτός, ο κ. Φλώρος επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

«Υπερβολές για ένα ατυχές περιστατικό»

Σύμφωνα με δηλώσεις της συνηγόρου του κατηγορούμενου, Βάσως Πανταζή, του περιστατικού είχε προηγηθεί «χυδαία λεκτική επίθεση» του θύματος προς τον εντολέα της. Η συνήγορος αναφέρθηκε σε «δικαιολογημένη αγανάκτηση» , όπως «προβλέπεται και οριοθετείται στον ποινικό νόμο». Παράλληλα η κ. Πανταζή εκφράζοντας έκπληξη για την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του κ. Φλώρου , έκανε λόγο για «νομική υπερβολή» επί ενός «ατυχούς προσωπικού περιστατικού».

Πώς έγινε το επεισόδιο

Το επεισόδιο μεταξύ του ανεξάρτητου βουλευτή και του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης σημειώθηκε έξω από την Ολομέλεια. Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας δήλωσε ότι είναι υπέρ της άρσης ασυλίας, αν και όπως είπε, η μήνυση δεν συνδέεται με τον κ. Βελόπουλο. Τότε, ο Κωνσταντίνος Φλώρος πετάχτηκε και του είπε ότι αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο.

Αμέσως, βουλευτές της Ελληνικής Λύσης άρχισαν να επιτίθενται λεκτικά στον Κωνσταντίνο Φλώρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βασίλης Γραμμένος είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον Κ. Φλώρο με τον δεύτερο να του απαντά «έλα έξω να μου τα πεις».

Το επεισόδιο -ευτυχώς- ενεργοποίησε την άμεση παρέμβαση της Φρουράς και στη συνέχεια η υπόθεση οδηγήθηκε στην αυτόφωρη διαδικασία, για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη για την πράξη του.

Η εκδοχή του Φλώρου για τις ύβρεις

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Φλώρος σε διάλογο που είχαν με τον κ. Γραμμένο του απευθύνθηκε με υβριστικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Σύμφωνα πάντα με όσα είπε ο κ. Φλώρος, είχαν τον εξής διάλογο:

Κ. Φλώρος: Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.

Β. Γραμμένος: Βούλωσε το εσύ σκουπίδι.

Κ. Φλώρος: Άντε.

Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@.

Η διάψευση από την Ελληνική Λύση

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Λύση διαψεύδει το διάλογο σημειώνοντας: «Εδώ και αρκετή ώρα, διακινείται σε όλα τα sites ένας ευφάνταστος δήθεν διάλογος, μεταξύ του Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου και του Βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνου Φλώρου. Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος -για κακούργημα πλέον- αλλά και κάποιοι ”καλοθελητές”, που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπισης».




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-25 10:06:22

Back to top button