Ελλάδα

Αντιδήμαρχος του δήμου Διονύσου επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της «Ζούγκλας»

Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του OPEN εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος Διονύσου, Γιώργος Κομνηνάκης, ο οποίος μίλησε για τη φωτιά στη Σταμάτα. Μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος έκανε και ένα σχόλιο σε ερώτημα του δημοσιογράφου, για το αν είναι επαρκώς καθαρισμένη η περιοχή από ξερά κλαδιά, τα οποία βρίσκονται στις άκρες των δρόμων, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν ή να εξαπλωθούν πυρκαγιές εν μέσω καλοκαιριού.

Μιλώντας, λοιπόν, στην κάμερα, ο κ. Κομνηνάκης προέτρεψε τους δημοσιογράφους να… εξετάσουν τον δρόμο δεξιά και αριστερά από το σημείο που ίδιος στεκόταν εκείνη τη στιγμή για να δουν πως είναι καθαρισμένο, ώστε να μην εξαπλωθεί μια φωτιά από «τσιγάρο». Η εικόνα μιλούσε από μόνη της. Τα ξερόχορτα ήταν στο… ένα μέτρο, οπότε μια σπίθα αρκεί για να λαμπαδιάσει η περιοχή…

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε πού πήγαν όλα αυτά τα απορρίμματα από τα καθαρισμένα οικόπεδα των δημοτών, αποκρίθηκε πως ο Δήμος «δίνει αγώνα να μαζέψει όσα περισσότερα από τα κηπαία γίνεται, όμως δεν τα έχει μαζέψει όλα…», «αλλά η προσπάθεια γίνεται», συμπλήρωσε.

Και οι κάτοικοι του Διονύσου, μετά τον εφιάλτη που πέρασαν την Κυριακή (30/6) αναρωτιούνται: «Δηλαδή αν πιάσει φωτιά και καεί το σπίτι μας, θα μας πει ο Δήμος ότι δεν πρόλαβε; Σε αυτή τη χώρα ζούμε; Δηλαδή, πρώτα περιμένουμε να γίνει το κακό και μετά; Ποιος θα έχει την ευθύνη; Ο κ. αντιδήμαρχος, η δήμαρχος κα Κατερίνα Μαϊχόσογλου; Ο υπάλληλος; Ή όλοι μαζί, απρόσωπα;».

Όπως αποκάλυψε την Κυριακή, 30 Ιουνίου, η «Ζούγκλα» με αυτοψία της στην περιοχή του Διονύσου Αττικής, οι περισσότεροι δρόμοι είναι γεμάτοι με «πύρινες βόμβες», δηλαδή με ξερά χόρτα, κλαδιά από δέντρα και σακούλες με σκουπίδια. Απορρίμματα, δηλαδή, που προκλήθηκαν από τους καθαρισμούς οικοπέδων, που επιβάλλονται από τον νόμο, όπως και θα έπρεπε ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος εξάπλωσης πυρκαγιών.

Και δια του λόγου το αληθές δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο. Όλοι οι δρόμοι της περιοχής, μέσα στον οικιστικό ιστό είναι ακριβώς έτσι. Κάθε 15 μέτρα υπάρχει και ένα βουνό από ξερά κλαδιά που αποτελούν εμπρηστικές βόμβες.

Εφόσον ο κ. Κομνηνάκης παραδέχεται δημόσια πως ο Δήμος δυσκολεύεται να απομακρύνει όλα αυτά τα απορρίμματα εγκαίρως, ώστε να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών, γιατί δεν ζητάει τη βοήθεια επιπλέον συνεργείων; Γιατί δεν απευθύνεται στο υπουργείο Εσωτερικών; Τα ερωτήματα είναι απλά… Άλλωστε, γι’ αυτό ανέλαβαν την 1η Ιανουαρίου του 2024. Για να κάνουν αυτά που δεν έκαναν κάποιοι άλλοι. Δεν γνώριζαν ότι έρχεται καλοκαίρι με καύσωνες και μελτέμια; Με φωτιές; Και ακόμα είμαστε στην αρχή του καλοκαιριού…

Σε μια περίοδο τόσο κρίσιμη, που καθημερινά καταγράφονται δεκάδες φωτιές, ακόμα και μέσα στην Αττική, γιατί οι Δήμοι δεν φροντίζουν να προστατεύσουν τους δημότες, οι οποίοι συμμορφώνονται με τους νόμους, κάνοντας αυτό που προβλέπεται; Αν καούν περιουσίες, αν χαθούν ανθρώπινες ζωές, τότε ποιος θα φταίει; Οι πολίτες που καθαρίζουν τα οικόπεδα ή οι Δήμοι που δεν «πρόλαβαν» να μαζέψουν και να απομακρύνουν τα απορρίμματα;

Δυστυχώς, τα γνώριζαν, αλλά μέχρι τώρα δεν κάνουν κάτι…


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-01 14:11:47

Back to top button