Πολιτική

Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την κοινωνία των πολιτών

«Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, να αποδοκιμαστεί η πολιτική της κυβέρνησης που περιφρονεί την αυτοδιοίκηση, τους εκλεγμένους δημάρχους, τα δημοτικά συμβούλια, την κοινωνία των πολιτών» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στη συνάντησή του με τη δήμαρχο Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου.

«Πρέπει να σταματήσει ο κ. Μητσοτάκης να παίρνει αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες, αποκλειστικά με προτεραιότητα το χάιδεμα ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Υπάρχουν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, υπάρχουν πια πολλοί ευρωπαϊκοί πόροι, ας αξιοποιηθούν με προτεραιότητα τη βελτίωση της ζωή των πολιτών».

«Για μας είναι προτεραιότητα να αναπτυχθεί σωστά το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, μήκους 40 χιλιόμετρων, ώστε να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών και να αποκτήσει όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα, σε σχέση με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις» πρόσθεσε.

Σημείωσε, δε, πως, «αυτό για να το πετύχουμε χρειάζεται και προτείνουμε έναν ενιαίο θεσμό, έναν ενιαίο φορέα σχεδιασμού, υλοποίησης και διαχείρισης του έργου.

«Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας περιφρονεί την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών.

Δεν μπορεί να σχεδιάζουν πίσω από κλειστές πόρτες έργα που αφορούν εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, με προτεραιότητα το πως θα έχουν καλές σχέσεις με ισχυρά συμφέροντα».

Μιλώντας για την δήμαρχο Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, είπε ότι έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και τις αντοχές να πετύχει το καλύτερο δυνατό για τους πολίτες της Καλαμαριάς. Και μαζί με τους υπόλοιπους δήμους, που εμπλέκονται στο παραλιακό μέτωπο, να πετύχουν τις επόμενες δεκαετίας να βελτιωθεί ραγδαία η ζωή όλο τον κατοίκων της Θεσσαλονίκης.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-20 15:50:50

Back to top button