Αθλητικά

Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 91-89: Ο Λάρκιν που «έσβησε» τη μεγάλη βραδιά των Φουρνιέ και ΜακΚίσικ και τα λάθη στο φινάλε

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φτάσει στην τρίτη του σερί νίκη στη Euroleague. Ο Σέιν Λάρκιν τον “σκότωσε” στην πόλη και η Αναντολού Εφές επικράτησε με 91-89. Το “φιλμ” της αναμέτρησης, αποκαλύπτει όλα όσα έγιναν στο υπερσύγχρονο “TBF Salon” της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ολυμπιακός έμεινε για έβδομη συνεχόμενη φορά χωρίς το “ροζ φύλλο” αγώνα στην έδρα της Αναντολού Εφές, καθώς ηττήθηκε με σκορ 91-89 για την 4η αγωνιστική της Euroleague. Ένα αποτέλεσμα που έριξε τους Πειραιώτες στο 2-2 στη βαθμολογία και έχει σημαντικά και εξόφθαλμα στοιχεία που το δικαιολογούν.

Τα 36 ριμπάουντ της τουρκικής ομάδας έναντι των 21 έκαναν τη διαφορά, σε ένα ματς που η Εφές είχε 12 εύστοχα τρίποντα και ο Ολυμπιακός 10. Η τουρκική ομάδα υπέπεσε σε 13 λάθη και ο Ολυμπιακός σε 9, εκ των οποίων τα 3 στο τελευταίο ενάμιση λεπτό. Τη στιγμή που η μπάλα… έκαιγε!

Αν και κατάφεραν να προηγηθούν με +15 (8-23), οι Πειραιώτες επέτρεψαν στην Εφές να μετατρέψουν το ματς σε “ντέρμπι”, με τον Σέιν Λάρκιν να πετυχαίνει 24 πόντους (4/7 τρίποντα) και να παίρνει το ρόλο του “δήμιου”. Κάποια από τα καλάθια που έβαλε, ήταν με αμυντικούς… κρεμασμένους στα χέρια του.

Καθοριστικός ήταν για την Εφές και ο Ελάιτζα Μπράιαντ που “φόρτωσε” με 11 πόντους (3/6 τρίποντα) το ερυθρόλευκο καλάθι. Ο Ντάριους Τόμπσον με 13 πόντους “στήριξε” σημαντικά τους γηπεδούχους στη 2η περίοδο, όταν η ομάδα της Κωνσταντινούπολης κάλυψε τη διαφορά, ενώ 10 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν η συγκομιδή του Τζόρνταν Νγουόρα.

Κι ενώ ο Εβάν Φουρνιέ (20π. με 4/6 τρίποντα) ξεπέρασε ακόμη και τον Σάσα Βεζένκοφ (16π. και 6ρ.) σε παραγωγικότητα, ήταν αυτός που έκανε τα δύο από τα τρία λάθη (το άλλο ο ΜακΚίσικ που πέτυχε 17 πόντους) στο φινάλε του αγώνα.

Ο Φουρνιέ έκανε ρεκόρ καριέρας με την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά αστόχησε και σε τρίποντο, στα 7 δεύτερα από τη λήξη, σε μια βεβιασμένη επιλογή των φιλοξενούμενων. Για τον Ολυμπιακό διψήφιος ήταν και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 11 πόντους (2/3 τρίποντα), αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει μέχρι τέλους την ομάδα του Μπαρτζώκα.

Το δεκάλεπτο του Βεζένκοφ και η “έκρηξη” του Λάρκιν

Στην αρχή του ματς, ο Ολυμπιακός διάβασε τις αδυναμίες στην άμυνα της Αναντολού Εφές, πέτυχε πόντους και βρήκε ρυθμό. Ο Φουρνιέ έκανε την αρχή, για να ακολουθήσει το “πάρτι” του Βεζένκοφ με δέκα πόντους.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως, ο Γιώργος Μπαρτζώκας προχώρησε σε αλλαγές, έβαλε τη “δεύτερη” πεντάδα του και ο Σέιν Λάρκιν πήρε… μπρος. Ο Ολυμπιακός είχε αρχικά λύσεις, αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά, οι δυο ομάδες είχαν αντίθετη πορεία. Η Αναντολού έβγαζε σκόρερ, ενώ οι Πειραιώτες δεν είχαν καλές επιλογές στην επίθεση. Οι 14 πόντοι του Λάρκιν στο ημίχρονο και οι 8 του Τόμπσον, έφεραν το ματς στο 41-44 (σκορ ανάπαυλας).

Η “μάχη” Λάρκιν – Φουρνιέ και τα λάθη που κόστισαν

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει καλό ρυθμό στο σκοράρισμα στην 3η περίοδο. Πήρε βιαστικές αποφάσεις και “τραβηγμένα” σουτ κι έτσι δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τους γηπεδούχους. Το τρίποντο του Λάρκιν έφερε την ψαλίδα στους 3 πόντους (40-43).

Έχοντας δυο φάουλ στην “πλάτη”, ο Φουρνιέ πέτυχε σερί τρίποντα και έδωσε ανάσα στους φιλοξενούμενους. Η… τρίποντη “βροχή” συνεχίστηκε από τις δυο ομάδες κι έτσι είχαμε το 59-59. Ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις από μακρινά σουτ των Φουρνιέ, Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ. Η συνέχεια όμως ανήκε στην Αναντολού Εφές, που πήρε αρκετά ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση.

Ένα από τα αξιοπερίεργα που ακολούθησαν, ήταν ότι ο Βεζένκοβ δεν πήρε ούτε μία προσπάθεια εντός παιδιάς στην τελευταία περίοδο. Για την ακρίβεια, το τελευταίο σουτ του ήταν 1:32′ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, ένα εύστοχο τρίποντο από ασίστ του Τόμας Γουόκαπ για το 61-64.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ δεν πήρε καμία άλλη προσπάθεια, μένοντας χωρίς σουτ για πάνω από 11 αγωνιστικά λεπτά. Και όλα αυτά, ενώ ήταν ο παίκτης με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στο ματς στην Πόλη.

Λάρκιν και Φουρνιέ συνέχισαν να σκοράρουν με συνέπεια, με τον Γάλλο να δείχνει ικανός να φέρει το ματς στην πλευρά του Ολυμπιακού. Το τελευταίο προβάδισμα των Πειραιωτών ήταν το 85-86, κάτι λιγότερο από δυο λεπτά πριν τη λήξη. Όμως στην επόμενη επίθεση του Ολυμπιακού ο Φουρνιέ αστόχησε, ενώ εύστοχος ήταν ο Λάρκιν, 1:38΄΄ πριν το τέλος (87-86).

Στο πιο ακατάλληλο σημείο του αγώνα, ο Ολυμπιακός έκανε λάθη. Υπέπεσε σε τρία, δύο από τον Φουρνιέ και ένα από τον ΜακΚίσικ, για να τιμωρήσει τους «ερυθρόλευκους» ο Ελάιτζα Μπράιαντ (89-86) στα 9΄΄. Ο Μπαρτζώκας πήρε τάιμ άουτ, στην επαναφορά ο Γουόκαπ βρήκε τον Φουρνιέ, αλλά ο Γάλλος έκανε airball στα 7΄΄. Το ματς κατέληξε στους γηπεδούχους, με τον ΜακΚίσικ να ευστοχεί σε τρίποντο στο 1 δευτερόλεπτο (91-89).

To άρθρο Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 91-89: Ο Λάρκιν που «έσβησε» τη μεγάλη βραδιά των Φουρνιέ και ΜακΚίσικ και τα λάθη στο φινάλε δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-19 06:45:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button