Πολιτική

Αναμένοντας την απάντηση Καραμανλή και Σαμαρά στην πρόσκληση Μητσοτάκη για το «Rigillis street party»

Nα σηματοδοτήσει την προσήλωση στις ρίζες της και ταυτόχρονα να εκπέμψει μήνυμα ενότητας και συστράτευσης του… όλου της ΝΔ, τόσο νέων στελεχών όσο παλιών και ιστορικών στελεχών, όπως ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και νέων επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κα η ΝΔ με τη μεγάλη γενέθλια γιορτή, την Παρασκευή το βράδυ, έξω από το ιστορικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης. 

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα ήταν καλό και εγκάρδιο, και καθώς οι δύο πολιτικοί δεν δήλωσαν αρνητικοί, εκτιμάται ότι μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποδεχθούν την πρόταση.

Η απάντηση των κ.κ. Καραμανλή και Σαμαρά και οι εκτιμήσεις

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού ήταν θέμα συζήτησης μεταξύ των βουλευτών της Ν.Δ., όπου ήταν κυρίαρχη η άποψη ότι ήταν και σωστή αλλά και… «επιβεβλημένη».

Κάποιοι θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο οι δύο πρώην πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της Ν.Δ., να τηρήσουν κοινή στάση.

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι η απάντηση από το περιβάλλον τους για το αν τελικά θα παραστούν ή όχι στο «πάρτι» για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της παράταξης, ήταν ταυτόσημη… «δεν έχει αποφασιστεί ακόμη».

Κάποιοι άλλοι επεσήμαιναν με νόημα ότι η μη παρουσία τους στο πάρτι θα στείλει μήνυμα «οριστικής ρήξης» ανάμεσα στις δύο πλευρές, κάτι που μέχρι σήμερα, «έχει αποφευχθεί», όπως σημείωναν.

Ο πρωθυπουργός, στην τηλεφωνική επικοινωνία, φέρεται να αναφέρθηκε στη σημασία της παρουσία τους, και όλης της Ν.Δ., στην μεγάλη γενέθλια γιορτή αλλά και στη δική τους προσωπική προσφορά και παρακαταθήκη στην παράταξη.

Πηγές στην κυβερνητική παράταξη, εκτιμούσαν πως το γεγονός ότι υπάρχει προσωπική πρόσκληση από τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη αλλά και ο ιστορικός χαρακτήρας αυτής της γιορτής, θα παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφαση των δύο ανδρών.

«Ως προς το αν θα παρευρεθούν ή όχι, δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος για να σας απαντήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Δεν θα μπορούσαν να μην προσκληθούν οι δύο πρώην πρόεδροί μας και πρωθυπουργοί της χώρας. Σε αυτή την εκδήλωση, στην οποία το κάλεσμα είναι γενικό προς κάθε Νεοδημοκράτισσα και κάθε Νεοδημοκράτη, παλιούς και νέους φίλους της παράταξης» τόνισε.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη επικοινωνία του Κ. Μητσοτάκη με τους κ.κ. Καραμανλή και Σαμαρά μετά την εκδήλωση που είχε γίνει στις αρχές Ιουλίου στο Πολεμικό Μουσείο, κατά την οποία οι δύο πρώην πρωθυπουργοί είχαν ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για πτυχές της πολιτικής της.

Αντίστροφη μέτρηση για το… Rigillis street party

Προσκεκλημένοι σε αυτή τη γιορτή είναι όλοι όσοι πρωταγωνίστησαν στην πολιτική διαδρομή της Ν.Δ. και ο κόσμος της παράταξης, είναι το μήνυμα της Πειραιώς.

«Θα είναι μια γιορτή, ένα street party, όπου θα γιορτάσουμε όλες και όλοι μαζί στα ιστορικά γραφεία της παράταξής μας, εκεί όπου κάποιοι από εμάς μεγαλώσαμε» δήλωσε χαρακτηριστικά η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Μαρία Συρεγγέλα. «Δεν υπάρχει πρωτόκολλο στις πολιτικές εκδηλώσεις. Είμαστε όλες και όλοι ένα» πρόσθεσε.

Στην εκδήλωση, στις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής, θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και πως μετά θα ακολουθήσει γιορτή με μουσική και διάφορα άλλα δρώμενα.

To άρθρο Αναμένοντας την απάντηση Καραμανλή και Σαμαρά στην πρόσκληση Μητσοτάκη για το «Rigillis street party» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-02 08:03:26

Back to top button