Κόσμος

Ανακοίνωσε το σχηματισμό κυβέρνησης ο προσωρινός πρόεδρος της Συρίας

Τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ο ηγέτης της Συρίας Αχμέντ αλ-Σαράα.

Η τελετή για την ανακοίνωση της νέας συριακής κυβέρνησης ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου (29/3), με τον Αλ- Σαραά να δεσμεύεται ότι η νέα κυβέρνηση της Συρίας θα επιδιώξει την ανοικοδόμηση των κρατικών θεσμών στη βάση της λογοδοσίας και της διαφάνειας. Κάτι τέτοιο, μόνο με την πάροδο του χρόνου μπορεί να φανεί.

Υπενθυμίζεται ότι, μια προσωρινή κυβέρνηση με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μοχάμεντ Αλ Μπασίρ είχε διοριστεί για περίοδο τριών μηνών μετά την ανατροπή του Μπασάρ Άσαντ, τον Δεκέμβριο του 2024.

Ο Αλ-Σαράα, ο οποίος καθοδήγησε τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις στην ανατροπή του Άσαντ, ανακηρύχθηκε πρόεδρος για μια μεταβατική περίοδο στα τέλη Ιανουαρίου. Πρόκειται για μια κίνηση που στόχο έχει τη βελτίωση των δεσμών της νέας εξουσίας της χώρας με τη Δύση.




Δημοσιεύτηκε ! 2025-03-29 23:36:00

Back to top button