Ελλάδα

Αμαλιάδα: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους θανάτους τριών βρεφών

Tη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση με τους θανάτους τριών μωρων στην Αμαλιάδα και την Κάτω Αχαΐα, ζήτησε ο προϊστάµενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, Νικόλαος Νικολάου.

Ο εισαγγελέας Νικολάου διαβίβασε το σχετικό αίτημα προς τους προϊσταμένους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αχαΐας, Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας, Δημήτριο Λιανόπουλο.

Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο  ύστερα από τον αιφνίδιο θάνατο βρέφους στην Αμαλιάδα και συγκεκριμένα της συγκατοίκου 23χρονης μητέρας η οποία έχει ήδη χάσει δυο παιδιά.

Τον Ιούνιο του 2022 το πρώτο μωράκι της 23χρονης «έφυγε» στην κούνια του, μόλις 19 ημέρες μετά τη γέννηση του.

«Το νεογνό περί την 1.35 ώρα της 19/06/2022 μεταφέρθηκε από την οικία του χωρίς τις αισθήσεις του με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, όπου εκεί ο εφημερεύον γιατρός διαπίστωσε τον θάνατο του», αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Μega για την υπόθεση.

Το δεύτερο βρέφος, μόλις δύο μηνών, εξέπνευσε στον θάλαμο του «Αγία Σοφία».

«Πέντε μέρες πριν το πολύ σοβαρό συμβάν, μας είπαν ότι το παιδί έχει επιληψία, το παιδί είχε πάρει φάρμακο στις 23:00 και έκανε πάλι σπασμό. Οι γιατροί είπαν να ανεβάσουν τη δοσολογία του φαρμάκου και την επόμενη ημέρα το παιδί έφυγε», υποστήριξε σε δηλώσεις της στο Μega η 23χρονη.

Και τότε είχε υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση έτσι ώστε να διερευνηθούν διεξοδικά οι αιφνίδιοι θάνατοι των δύο μωρών.

Το εσημέρι της 5ης Αυγούστου άφησε την τελευταία του πνοή στην Αμαλιάδα το τρίτο μωράκι, μόλις 15 μηνών – ήταν το παιδί της συγκατοίκου της 23χρονης, η οποία ήταν παρούσα στο σπίτι μαζί τους τη μοιραία ημέρα.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων η αιτία θανάτου παραμένει απροσδιόριστη με τη διοικήτρια του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε, να τονίζει ότι το μωράκι ήταν ήδη νεκρό όταν έφθασε.

«Ηταν νεκρό. Αυτό ήταν το μόνο σίγουρο. Το είδα το παιδί πως ήταν. Είδα την προσπάθεια των γιατρών. Παραπάνω από μισή ώρα 40 λεπτά να προσπαθούν να το επαναφέρουν», ανέφερε.

«Το παιδί ήταν νεκρό, τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα πριν έρθει σε εμάς. Υπάρχει και κατάθεση της μητέρας άλλωστε που λέει ότι στις 12.30 το παιδί ήταν νεκρό. Με το που έφτασε το παιδί στο νοσοκομείο πέσαμε πάνω του. Κάλεσα την αναισθησιολόγο που έκανε τη διασωλήνωση. Προσπαθήσαμε να το επαναφέρουμε αλλά σας λέω ότι ήρθε νεκρό το παιδί. Έχω δώσει κατάθεση στην ελληνική αστυνομία για το τι ακριβώς συνέβη», περιέγραψε με τη σειρά του γιατρός του νοσοκομείου.

Η μητέρα του παιδιού πάντως,  επιμένει ότι το παρέδωσε στους γιατρούς ζωντανό:

«Το παιδί ήταν εν ζωή, είχε αναπνοή και ανοιγόκλεινε και τα ματάκια του. Το αφήνω στο κρεβατάκι και αφού του έβαλαν ένα σωληνάκι στο στόμα για οξυγόνο, μου είπε ο γιατρός να βγω έξω. Δεν πέρασε ούτε μισή ώρα απ’ όταν βγήκε ο γιατρός και μου λέει, “το παιδί σου είναι νεκρό”», είπε.

Το ακριβώς αντίθετο, υποστηρίζει ο πατέρας του παιδιού.

«Το πήγανε πεθαμένο στο νοσοκομείο. Πεθαμένο Και μελανιασμένο. Εδιναν μάχη οι γιατροί της Αμαλιάδας και τι δεν του έλεγαν μέσα του παιδιού, “Άγγελε μου γιατί μας άφησες” και κάτι τέτοια. Δηλαδή πιο πολύ πόνεσαν οι γιατροί. Μέχρι ηλεκτροσόκ του έκαναν του παιδιού. Επεσαν όλοι πάνω του, αλλά δυστυχώς το πήγανε με μηδέν σφυγμό. Η πρώην σύζυγός μου συζεί με την κυρία που έχασε και τα δύο της παιδάκια. Πώς έφυγαν και αυτά τα παιδάκια έτσι; Στα χέρια αυτής της γυναίκας χάθηκε και το δικό μου το παιδί», δηλωσε, αφήνοντας υπόνοιες…

Από την πλευρά της η δικηγόρος των δύο γυναικών σημείωσε ότι  «μιλάμε για παιδάκια που ήταν υγιή και δεν υπήρχε κάποιο υπόστρωμα παθολογίας, δεν υπήρχε κάποιο ιστορικό επιληψίας για το δεύτερο παιδάκι, που απεβίωσε στο Παίδων ”Αγία Σοφία”, άρα μιλάμε εδώ για αιφνίδιους θανάτους».

«Το δεύτερο παιδάκι νοσηλεύτηκε επί 33 ημέρες στο Παίδων και εκεί πήραμε πλήρη ιατρικό φάκελο με τοξικολογική, ιστολογική και νεκροψία-νεκροτομή. Παρά το γεγονός ότι διενεργήθηκαν αυτές οι εξετάσεις, συνεχίζει και παραμένει ακαθόριστη αιτία θανάτου», συμπλήρσε.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-22 13:16:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button