Αθλητικά

Αλόνσο για το Παναθηναϊκός – Τσέλσι: «Σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε τον αντίπαλο»

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Τσέλσι για την 2η αγωνιστική της League Phase στο Conference League, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να δηλώνει ενόψει του αγώνα πως υπάρχει σεβασμός απέναντι στους Λονδρέζους αλλά όχι φόβος.

Πεπεισμένος πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να νικήσει την Τσέλσι, εφόσον κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση, εμφανίστηκε ο Ντιέγκο Αλόνσο στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (24/10, 19:45) αγώνα με τους «μπλε» για τη 2η αγωνιστική της League Phase του Conference League.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός πρόσθεσε πως περιμένει να δει ομαδικό πνεύμα κι ανταγωνιστικότητα απ’ την ομάδα του, ενώ υπογράμμισε πως η ομάδα του έχει μέσα της μεγάλο πόνο απ’ τον αδόκητο χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ, στον οποίο θα πρέπει να αφιερωθεί όλη η χρονιά.

Τα λόγια του Ντιέγκο Αλόνσο

Στα τελευταία τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια σε Ελλάδα κι Ευρώπη ο Παναθηναϊκός έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ. Είναι η καλή αμυντική λειτουργία σε αυτά μια σταθερά για το ματς με την Τσέλσι;

«Νομίζω ότι η άμυνα είναι πάρα πολύ σημαντική για να παίξεις απέναντι στην Τσέλσι, στο πρωτάθλημα ή στην Ευρώπη. Η καλή άμυνα είναι αυτή που σου δίνει την δυνατότητα να έχεις και καλή επίθεση».

Ο Παναθηναϊκός έχει παίξει δύο ματς στο ΟΑΚΑ κόντρα σε Άγιαξ και Λανς. Τώρα υπάρχει μπροστά του η Τσέλσι. Υπάρχουν ομοιότητες όσον αφορά τα δύο προαναφερθέντα παιχνίδια με το αυριανό; Είναι σε παρόμοιο επίπεδο ή είναι ένα επίπεδο πιο πάνω η Τσέλσι; Θα στηριχθείτε στην ίδια τακτική με τα προηγούμενα παιχνίδια;

«Το κοινό που έχουν ο αυριανός αγώνας με τους προηγούμενους είναι η ατμόσφαιρα.

Ποδοσφαιρικά όμως πρόκειται για διαφορετικές ομάδες. Στο παιχνίδι θεωρώ ότι η Τσέλσι είναι υψηλότερα από την Λανς και τον Άγιαξ. Όμως αυτό δεν τροποποιεί και δεν αλλάζει τις σκέψεις μας για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τον αγώνα.

Γνωρίζουμε ότι είναι ένας δύσκολος αγώνας που διαρκεί 90 λεπτά, αλλά γνωρίζουμε και ότι έχουμε τις δυνατότητες για να μπορέσουμε κι εμείς να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες μας.

Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε έναν καλό αγώνα και αμυντικά και επιθετικά».

Στα περισσότερα ματς μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός παίζει για τη νίκη, με ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Υπάρχουν όμως και παιχνίδια που πρέπει να παίξει διαφορετικά γιατί ο αντίπαλος είναι ισχυρός. Ισχύει αυτό για το αυριανό ματς; Θα πρέπει μήπως να παίξει πιο σφιχτά στην άμυνα και με αντεπιθέσεις για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα;

«Ελπίζουμε να μπορέσουμε να βάλουμε εμείς τους όρους μας. Είμαστε όμως ρεαλιστές απέναντι στο ποιον αντίπαλο θα έχουμε. Στην προετοιμασία μας, προετοιμάζουμε την ομάδα για να μπορεί να αντισταθεί ή να σταθεί στις διάφορες καταστάσεις ενός αγώνα. Είχαμε λίγες ευκαιρίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για να μπορέσουμε να το πράξουμε αυτό.

Αν είχαμε την ευκαιρία να το κάνουμε συχνότερα, σίγουρα θα είχαμε αναπτύξει και περισσότερο τις αντεπιθέσεις μας. Όμως αύριο πιστεύω ότι θα υπάρχουν φάσεις, που εμείς θα κληθούμε να αμυνθούμε περισσότερο, άλλες φάσεις που θα κάνουμε περισσότερες αντεπιθέσεις και αντίστροφα.

Αλλά αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο έλεγχο».

Ανεξαρτήτως του πώς μπορεί κάποιοι να βλέπουν την εικόνα των αγώνων, η αίσθηση είναι πως ο Παναθηναϊκός στα τρία τελευταία ματς βελτιώνεται. Εσείς τι παραπάνω θέλετε να δείτε στο αυριανό ματς απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο;

«Το πρώτο που θέλω να δω είναι η ανταγωνιστικότητα και το ομαδικό πνεύμα. Από εκεί και πέρα, ό,τι έρθει καλώς να ορίσει».

Η Τσέλσι στα 9 από τα 10 τελευταία παιχνίδια της έχει δεχθεί γκολ. Θα εκμεταλλευτείτε την αμυντική της αστάθεια; Υπάρχουν νεαροί ποδοσφαιριστές που ίσως έχουν και την πίεση ότι είναι σε μεγάλη ομάδα και θα θέλουν αύριο να πάρουν τη νίκη. Πώς θα το αντιμετωπίσετε αυτό; Σας επηρεάζουν εσάς και τους ποδοσφαιριστές τα σχόλια και τα παράπονα ακόμα και μετά από θετικά αποτελέσματα;

«Καταρχάς σχετικά με την Τσέλσι, έχουμε πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό απέναντί της. Δεν την φοβόμαστε, την σεβόμαστε.

Ακόμα και όταν παίξαμε με ομάδες που ήταν μικρότερου βεληνεκούς, κι εκείνες τις σεβαστήκαμε. Αυτό έμαθα από μικρό παιδί στην χώρα μου, να σέβομαι κάθε αντίπαλο.

Γιατί αυτό σημαίνει ότι έχω σεβασμό για το ποδόσφαιρο. Αύριο έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε τον αγώνα. Δεν ξέρω τι ποσοστό έχουμε να νικήσουμε τον αγώνα. Αλλά ακόμα και με 1%, θα τρέξουμε να το κυνηγήσουμε. Αυτό είναι το ομαδικό πνεύμα που έλεγα. Ακριβώς αυτό είναι που θέλω.

Πάντα να δίνουμε την μάχη μας, όποια κι αν είναι τα ποσοστά. Έτσι το κάναμε με τον Άγιαξ, με την Λανς κι έτσι θα το κάνουμε κι αύριο. Ορισμένες φορές θα κερδίσεις, άλλες θα χάσεις αλλά το πνεύμα πρέπει να είναι το ίδιο.

Όσον αφορά τα σχόλια που είπατε, θα πρέπει να σας πω ότι εγώ σε όλη μου την καριέρα μέχρι τώρα, είτε στην Παραγουάη, είτε στην Ουρουγουάη, είτε στην Ισπανία, είτε στην Εθνική, ξέραμε κι εγώ και οι παίκτες να αντιμετωπίζουμε την πίεση και αυτά που μπορεί να γράφουν κάποιοι δημοσιογράφοι.

Εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, εμπιστοσύνη σε εμάς τους ίδιους και προχωράμε μπροστά».

Επειδή πολλές φορές ξεχνάμε ότι οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές είναι πάνω απ’ όλα άνθρωποι και όχι ρομπότ, πώς βιώσατε εσείς τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ και πόσο δύσκολο ήταν να διαχειριστείτε ως προπονητής μια ανθρώπινη τραγωδία;

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι έχουμε μεγάλο πόνο και είμαστε πολύ θλιμμένοι. Εδώ και 15 μέρες έχουμε μέσα μας αυτόν τον πόνο. 15 μέρες πάρα πολύ δύσκολες για όλους μας.

Δεν θεωρώ όμως ούτε ηθικό, ούτε σωστά σε αυτή την συνέντευξη Τύπου να μιλήσω για τον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίσαμε αυτόν τον μεγάλο πόνο. Δύο πράγματα μπορούμε να κάνουμε για τον Τζορτζ.

Να έχουμε σεβασμό, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, και να του αφιερώσουμε όλη την σεζόν».

Από την πλευρά του ο Φακούντο Πελίστρι ανέφερε

Έχεις έρθει σε μια μεγάλη ελληνική ομάδα. Τι είναι αυτό που σε ώθησε να έρθεις στον Παναθηναϊκό, τι περισσότερο πιστεύεις ότι έχεις να προσφέρει και πώς είναι το κλίμα στα αποδυτήρια μετά την απώλεια του Μπάλντοκ;

«Απαντώντας καταρχάς να σας πω ότι έχω έρθει σε μια μεγάλη ομάδα, σε μια από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας. Είναι μεγάλη χαρά μου που βρίσκομαι εδώ, είναι ένα ωραίο πρότζεκτ. Με όλα αυτά που έκανε ο σύλλογος για να με φέρει εδώ δεν ήταν δύσκολη η απόφαση. Όπως καταλαβαίνετε κάθε μεταγραφή θέλει τον χρόνο της.

Όμως είχα παιχνίδια στα πόδια μου, είχα χρόνο συμμετοχής. Κάναμε ενδιαφέροντα πράγματα, μπήκαμε στην Ευρώπη. Τόσο προσωπικά, όσο και σαν ομάδα νομίζω ότι έχουμε ήδη ξεκάθαρους τους στόχους μας.

Κάνουμε αυτά που πρέπει και βήμα-βήμα προχωράμε. Η απώλεια του Τζορτζ ήταν μια σκληρή πραγματικότητα όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλη την χώρα. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη μας για το Πρωτάθλημα, κάτι που ο Τζορτζ σίγουρα θα ήθελε.

Από εκεί και πέρα, θα προχωρήσουμε μπροστά και για τον Τζορτζ και για την ομάδα, για να κάνουμε το καλύτερο».

Μέχρι πριν λίγους μήνες ήσουν στην Premier League. Η Τσέλσι αύριο είναι το φαβορί. Πώς αντιμετωπίζεται μια τέτοια ομάδα, επιπέδου Champions League;

«Η Τσέλσι είναι μια μεγάλη ομάδα και έχει μεγάλους παίκτες. Αλλά κι εμείς είμαστε μεγάλη ομάδα και ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τόσο σημαντικές και μεγάλες ομάδες.

Αύριο παίζουμε εντός έδρας και θα έχουμε τους φιλάθλους μας δίπλα. Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε τέτοιες ομάδες. Θα είναι ένας αγώνας δύσκολος, σκληρός, αλλά θα είμαστε πλαισιωμένοι από τον κόσμο και εντός έδρας.

Δύο μεγάλες ομάδες θα παίξουν αύριο και προσβλέπω στη νίκη».

Το θετικό αποτέλεσμα αύριο είναι ένα κίνητρο ενόψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη;

«Είναι αλήθεια ότι και για εμάς και για κάθε ομάδα είναι σημαντικό να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ήδη είμαστε καλά, ερχόμαστε από ένα καλό αποτέλεσμα και θα δώσουμε την μάχη μας για τη νίκη. Αυτό θέλουμε, τη νίκη.

Αν δεν τα καταφέρουμε, είναι σημαντικό να μην χάσουμε. Ένα θετικό αποτέλεσμα θα μας δώσει μεγάλη ώθηση και για το Πρωτάθλημα, και για την Ευρώπη.

Θα παίξουμε σαν να πρόκειται για τελικό».

Ποια θεωρείς πως θα είναι η επίδραση της έδρας στο πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ:

«Αύριο θα είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας. Όχι μόνο για εμάς που θα παίξουμε, αλλά και για τον κόσμο. Είναι μια απίστευτη ατμόσφαιρα αυτή που δημιουργούν οι φίλαθλοί μας.

Το ζήσαμε και στην πρόκριση απέναντι στην Λανς. Ο κόσμος είναι πάντα δίπλα, μας στηρίζει κι εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο με την δύναμη που θα μας δώσουν».

To άρθρο Αλόνσο για το Παναθηναϊκός – Τσέλσι: «Σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε τον αντίπαλο» δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-23 17:12:00

Back to top button