ΣΕΞ

Αληθινή αγάπη: Επτά στους δέκα πιστεύουν ότι υπάρχει ο «ένας και μοναδικός»

Ταυτίζεται ο γάμος με την αληθινή αγάπη; Μάλλον όχι, καθώς τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι περισσότεροι παντρεμένοι παραδέχονται ότι δεν έχουν βρει το «άλλο τους μισό»

YGEIAMOU.GR TEAM

Καλά νέα για όσους αναζητούν μια σπίθα ρομαντισμού αυτό το καλοκαίρι:  Το 70% των Αμερικανών εξακολουθεί να πιστεύει ότι η αληθινή αγάπη υπάρχει. Δυστυχώς, όμως ο ένας στους πέντε που το πιστεύουν, ακόμη δεν την έχει βρει (21%).

Τα αποτελέσματα προέρχονται από δημοσκόπηση 2.000 ατόμων που διεξήγαγε η Talker Research, η οποία διαπίστωσε, ευτυχώς, ότι η πίστη στην αληθινή αγάπη αυξάνεται μεταξύ όσων βρίσκονται σε πιο σοβαρές σχέσεις. Ενώ το 70% πιστεύει στην αληθινή αγάπη συνολικά, το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 88% για όσους είναι παντρεμένοι ή αρραβωνιασμένοι.

Η πίστη στην ύπαρξη αληθινής αγάπης πέφτει στο 79% για όσους έχουν σοβαρές σχέσεις, πράγμα που σημαίνει ότι ένας στους πέντε Αμερικανούς με σταθερό σύντροφο δεν πιστεύει ότι πρόκειται για «αληθινή αγάπη».

Η πίστη στον «ένα» ή στην αληθινή αγάπη ως έννοια πέφτει φυσικά μεταξύ των εργένηδων: το 64% πιστεύει ότι μπορεί να είναι δυνατή και κρατά την καρδιά και το μυαλό του ανοιχτά. Ωστόσο, η πίστη αυτή πέφτει και πάλι για όσους είναι διαζευγμένοι, χήροι ή σε διάσταση (62%).

Από εκείνους που είναι παντρεμένοι και πιστεύουν στην αληθινή αγάπη, το 85% δήλωσε ότι ο σύντροφός τους είναι πραγματικά ο έρωτας της ζωής τους.

Δυστυχώς, το 10% των παντρεμένων ερωτηθέντων που πιστεύουν στην αληθινή αγάπη, δήλωσε στην πραγματικότητα ότι έχουν βιώσει την αληθινή αγάπη στο παρελθόν, αλλά όχι με τον σημερινό τους σύντροφο.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πιστεύουν σε ποσοστό 70%  ότι υπάρχει αληθινή αγάπη. Οι γυναίκες, ωστόσο, ήταν λιγότερο πιθανό να πιστεύουν ότι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε σχέση με τον έρωτα της ζωής τους.  Μόλις το 50% των γυναικών που πιστεύουν σε αυτή την έννοια αισθάνθηκαν ότι τη βιώνουν αυτή τη στιγμή, σε σύγκριση με το 58% των ανδρών.

Ωστόσο, μόλις το 30% όσων δεν είναι αυτή τη στιγμή με το «ένα και μοναδικό» πρόσωπο της ζωής τους, το αναζητούν.

Διαβάστε επίσης:

Σχέσεις: Μην αποφεύγετε τις συγκρούσεις, λύστε τις έξυπνα – Δύο ειδικοί εξηγούν τον τρόπο

Η μαγική ορμόνη της επιθυμίας – Η επιστήμη επιβεβαιώνει ότι υπάρχει «χημεία» στις σχέσεις

Σχέσεις: 3 λόγοι που η αγάπη χάνεται και οι άνθρωποι χωρίζουν

 


Δημοσιεύτηκε !

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button