Κόσμος

Αθωώθηκε ο πατέρας του 4χρονου που τον εκλιπαρούσε για ψωμί λίγο πριν πεθάνει από ασιτία στο Τέξας

Παρά τα σοκαριστικά βίντεο που δείχνουν τον γιο του να τον εκλιπαρεί για λίγο φαγητό, ο πατέρας του 4χρονου που δικαζόταν για τον θάνατό του από ασιτία στο Τέξας, αθωώθηκε.

Ο 31χρονος Brandon Cervera, ξέσπασε σε κλάματα μετά την ανακοίνωση της αθωωτικής ετυμηγορίας από τους ενόρκους, για το αδίκημα της σωματικής βλάβης μετά τον θάνατο του γιου του Benjamin το 2021 στο Τέξας από ασιτία.

Ο Cervera μετέφερε το παιδί στα επείγοντα τον Αύγουστο του 2021 – το ανήλικο ήταν αναίσθητο, γεμάτο με μώλωπες και φαινόταν εξαιρετικά αδυνατισμένο. Πέθανε λίγο μετά την άφιξή του στο νοσοκομείο.

Η μητριά του αγοριού, η 25χρονη Miranda Casarez, κρίθηκε ένοχη τον περασμένο Απρίλιο και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης, αναφέρει το KSAT.

Ένα από τα σπαρακτικά βίντεο, που καταγράφηκε σε κινητό από κάμερες ασφαλείας, προβλήθηκε στο δικαστήριο και έδειχνε το νεαρό αγόρι να «ζητιανεύει» για λίγο φαγητό, να ψάχνει στα ντουλάπια για αποφάγια και να κλαίει ενώ βρισκόταν στο λιτό δωμάτιό του.

Ένα άλλο βίντεο που τραβήχτηκε λίγες ημέρες πριν ο τετράχρονος πεθάνει από την πείνα, τον δείχνει να ρωτάει «Μπαμπά, μπαμπά, μπορώ να έχω ψωμί;» με τα χέρια ενωμένα σε στάση προσευχής μπροστά στο στήθος του.

Σε άλλο βίντεο, φαίνεται το μικρό αγόρι να ψάχνει μέσα στη νύχτα σε ντουλάπια και το ψυγείο για τροφή, ενώ σε άλλο ο 4χρονος είναι εμφανώς χτυπημένος.

 

Σε ανταλλαγή μηνυμάτων με την πρώην σύζυγό του, ο Cervera φέρεται να της είπε: «Δεν χρειάζεται να φάει βραδινό» και την προέτρεψε να του δώσει απλώς ψωμί, όταν εκείνη του είπε ότι παρακαλούσε όλη μέρα.

Οι δικηγόροι του Cervera δήλωσαν ότι είπε να μην δώσει στον Benjamin δείπνο επειδή είχε ήδη φάει ένα ολόκληρο καρβέλι ψωμί.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι ο Μπέντζαμιν ήταν το μόνο μέλος της οικογένειας που δεν είχε κρεβάτι και αναγκαζόταν να κοιμηθεί σε ένα στρώμα με μια κουβέρτα γεμάτη ούρα.

Άλλα βίντεο δείχνουν τον Benjamin να χτυπάει τον εαυτό του στο πρόσωπο στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου και τον Cervera να απειλεί το παιδί του, ενώ εκείνος ζητιανεύει για ψωμί, σύμφωνα με την San Antonio Express-News.

Η επικεφαλής ιατροδικαστής της κομητείας Bexar, Dr. Kimberley Molina, δήλωσε ότι ο Benjamin ζύγιζε μόνο 12 κιλά τη στιγμή του θανάτου του.

Σημείωσε επίσης ότι το αγόρι δεν είχε καθόλου σωματικό λίπος και ότι δεν βρέθηκε τροφή στον εντερικό σωλήνα όταν πέθανε.

Οι δικηγόροι του Cervera έφεραν εμπειρογνώμονες που υποστήριξαν ότι ο Benjamin δεν ήταν υποσιτισμένος με βάση φωτογραφίες από τις αλλαγές στο σώμα του αγοριού κατά τους τελευταίους μήνες της ζωής του. 

To άρθρο Αθωώθηκε ο πατέρας του 4χρονου που τον εκλιπαρούσε για ψωμί λίγο πριν πεθάνει από ασιτία στο Τέξας δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-03 22:14:32

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button