Αθλητικά

ΑΕΚ: Οι δηλώσεις Αλμέιδα και Ηλιόπουλου, η «ανάγνωσή» τους και το εκτός έδρας «άσφαιρο» σερί

Η ΑΕΚ βρίσκεται πιθανότατα στην πιο δύσκολη στιγμή της επί εποχής Ματίας Αλμέιδα, μετά από τον ευρωπαϊκό της αποκλεισμό από την Νόα.

Παρά τις πολλές τελικές που δημιούργησε, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να σκοράρει κόντρα στον Πανσερραϊκό και μάλιστα ηττήθηκε με 1-0, στο ματς της 9ης αγωνιστικής της Super League, γεγονός που έφερε ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό στις τάξεις της ομάδας και μεγάλωσε την γκρίνια προς το πρόσωπο του Ματίας Αλμέιδα.

Η ΑΕΚ συμπλήρωσε τρία σερί παιχνίδια εκτός έδρας χωρίς νίκη (μόνο έναν βαθμό) χωρίς να καταφέρει να πετύχει ούτε ένα γκολ (“άσφαιρη” κόντρα σε Athens Kallithea, Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό).

Αξίζει να σημειωθεί πως τρία εκτός έδρας παιχνίδια χωρίς γκολ είχε την περασμένη περίοδο η ΑΕΚ συνολικά σε όλη τη σεζόν! Την ίδια στιγμή, η ΑΕΚ παραμένει η ομάδα με το μικρότερο παθητικό (μόλις 4 γκολ) στη Super League. Τα αποτελέσματα όμως δεν βοηθούν στο να μειωθεί η πίεση προς τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος χρεώνεται μεγάλο μέρος της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας.

Από το νταμπλ της πρώτης σεζόν και τη… λατρεία, ο Αργεντινός τεχνικός δέχεται πλέον την αμφισβήτηση. Κάτι που ξεκίνησε από την περασμένη αγωνιστική περίοδο, μεγάλωσε με τον τρόπο που χάθηκε ο τίτλος του πρωταθλήματος στο φινάλε της σεζόν και που αυξήθηκε υπερβολικά, μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της ΑΕΚ από την Νόα και την αγωνιστική εικόνα που βγάζουν οι “κιτρινόμαυροι” εδώ και μήνες.

“Αυτό δεν είναι ΑΕΚ” φώναξαν στις Σέρρες οι 4.000 φίλοι της Ένωσης, για μια ομάδα που έδειξε αρκετές φορές να παίζει χωρίς ξεκάθαρο πλάνο επίθεσης και για περίπου 70′ με παίκτη περισσότερο.

Ο “Πελάδο” δεν σταματάει τις προσπάθειες, προκειμένου να εκμεταλλευτεί το ρόστερ της ομάδας και να αξιοποιήσει τα αστέρια της, αλλά το αποτέλεσμα -σε αρκετά- ματς δεν τον δικαιώνει (μεταξύ άλλων, η συνύπαρξη Πιερό – Λιβάι Γκαρσία φαίνεται πως δεν μπορεί να γίνει). Αυτή τη στιγμή, ίσως και να μην υπάρχει και ο απαραίτητος χρόνος.

Οι δηλώσεις που “δείχνουν” τις εξελίξεις

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο “σταυροδρόμι” -μετά από ένα καλοκαίρι που υπήρξε η τεράστια ιδιοκτησιακή αλλαγή στην ΠΑΕ αλλά και μια εντυπωσιακή μετεγγραφική περίοδος- και οι δυο δηλώσεις που υπήρξαν το βράδυ του Σαββάτου (26.10.2024) από τον Ματίας Αλμέιδα και τον Μάριο Ηλιόπουλο, μόνο ως ξεκάθαρα μηνύματα μπορούν να χαρακτηριστούν.

“Πρώτα από όλα πάντα υπάρχει ένας υπεύθυνος. Και ο υπεύθυνος είμαι εγώ. Οπότε θα πρέπει να σκεφτούμε αν έχω την ικανότητα για να μπορέσω να το αλλάξω αυτό” ανέφερε ο Ματίας Αλμέιδα, ενώ τόνισε αρκετές φορές ότι αναλαμβάνει την ευθύνη της χθεσινής ήττας.

Απ’ τη μεριά του, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε στη δήλωσή του: “Σήμερα άσχετα από οτιδήποτε άλλο, η ομάδα μας δεν προσέφερε στους φιλάθλους της αυτό που τους άξιζε… Ειδικά σε αυτό το παθιασμένο υπέροχο κοινό, 600 χλμ μακριά από το Ναό μας…”.

Ο Ματίας Αλμέιδα πέταξε το “μπαλάκι” στον Χαβιέρ Ριμπάλτα και τον Μάριο Ηλιόπουλο. Στην ΑΕΚ πλέον καλούνται να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, να μιλήσουν με ειλικρίνεια και να πάρουν μια πολύ κρίσιμη απόφαση για το μέλλον.

Το μόνο σίγουρο είναι πως τέτοιες καταστάσεις δεν πρέπει να “αιωρούνται” για καιρό σε ομάδες. Δεν οδηγούν σε τίποτα καλό. Τα ερωτήματα και οι αμφιβολίες πρέπει να φεύγουν, προκειμένου το μέλλον να είναι ξεκάθαρο. Θα φανεί τις επόμενες ημέρες, εάν ο Ματίας Αλμέιδα άνοιξε την.. πόρτα της εξόδου αλλά και τι ακριβώς έχει ο ίδιος στο μυαλό του, όπως και ο Μάριος Ηλιόπουλος.

To άρθρο ΑΕΚ: Οι δηλώσεις Αλμέιδα και Ηλιόπουλου, η «ανάγνωσή» τους και το εκτός έδρας «άσφαιρο» σερί δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-27 11:49:00

Back to top button