Κόσμος

Ίλον Μασκ: Διαψεύδει δημοσίευμα της Washington Post που αναφέρει ότι εργάστηκε παράνομα στις ΗΠΑ

O δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ έσπευσε την Κυριακή (27/10) να διαψεύσει δημοσίευμα που τον ήθελε να έχει εργαστεί παράνομα στις ΗΠΑ. 

«Είχα βίζα J-1 που στη συνέχεια μετατράπηκε σε H1-B,» ανέφερε στην πλατφόρμα του X.

Αφορμή για την αντίδρασή του στάθηκε ρεπορτάζ της εφημερίδας Washington Post που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (26/10) και ανέφερε ότι φέρεται να εργάστηκε παράνομα στις Ηνωμένες Πολιτείες για ένα σύντομο διάστημα τη δεκαετία του 1990, ενώ ανέπτυσσε μια νεοσύστατη επιχείρηση.

Η βίζα J-1 επιτρέπει σε ξένους φοιτητές να αποκτήσουν ακαδημαϊκή εκπαίδευση στις ΗΠΑ, ενώ η H1-B βίζα προορίζεται για προσωρινή εργασία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μασκ έφτασε στο Πάλο Αλτο της Καλιφόρνιας το 1995 για να παρακολουθήσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, αλλά ποτέ δεν εγγράφηκε στις σπουδές του.

Αντίθετα, ανέπτυξε την εταιρεία λογισμικού Zip2, η οποία πουλήθηκε το 1999 για περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Δύο ειδικοί στη μεταναστευτική νομοθεσία που επικαλείται η Washington Post δήλωσαν ότι ο Μασκ θα έπρεπε να ήταν εγγεγραμμένος σε πλήρες πρόγραμμα σπουδών προκειμένου να διατηρήσει έγκυρη άδεια εργασίας ως φοιτητής.

Ο ίδιος ο Μασκ, σε μια συνέντευξη του 2020 που επικαλείται η εφημερίδα, είχε δηλώσει: «Ημουν εκεί νόμιμα, αλλά έπρεπε να κάνω φοιτητική εργασία. Μου επιτράπηκε να εργάζομαι κάπως υποστηρικτικά».

Η Washington Post επικαλούμενη δύο πρώην συναδέλφους του Μασκ ανέφερε ότι θυμούνται ότι έλαβε άδεια εργασίας στις ΗΠΑ γύρω στο 1997.

Ο Μασκ στηρίζει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ εδώ και χρόνια παρουσιάζει τους μετανάστες ως εισβολείς και εγκληματίες και κατά τη διάρκεια της προεδρίας του (2017-2021) έλαβε αυστηρά μέτρα για να περιορίσει τη νόμιμη και παράνομη μετανάστευση.

Υποσχέθηκε ότι, εάν επανεκλεγεί, θα προχωρήσει στη μεγαλύτερη απέλαση στην ιστορία των ΗΠΑ.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-27 18:20:00

Back to top button