Auto

Ήρθε η πρώτη ηλεκτρική Maserati Grecale στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει;

Η πορεία της Maserati στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι άξια αναφοράς καθώς ολοένα και περισσότεροι είναι αυτοί που γίνονται πελάτες της.

Η έλευση των SUV στη γκάμα των μοντέλων και συγκεκριμένα του Levante και του Grecale έδωσαν μεγάλη ώθηση στην ιταλική φίρμα τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας.

Πλέον στις εκδόσεις της Grecale προστέθηκε και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση που ήδη βρίσκεται στην Ελλάδα. Το πρώτο αυτοκίνητο ταξινομήθηκε πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 14 Μαΐου ενώ φέρει την κωδικη ονομασία Folgore.



Τιμή ίδια με το εξωτερικό

Πρόκειται για ένα ακόμα ηλεκτρικό όχημα που είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά και όπως μαθαίνουμε τις επόμενες εβδομάδες θα έρθει ένα ακόμα. Το Grecale Folgore κοστίζει περίπου 130.000 ευρώ, τιμή που είναι σχεδόν ίδια με το εξωτερικό, καθώς δεν επιβαρύνεται με επιπλέον φόρους παρά μόνο με τον ΦΠΑ.

Το Grecale Folgore έχει ένα εσωτερικό στο οποίο έχουν χρησιμοποιηθεί ανακυκλώσιμα υλικά και μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και πέντε επιβάτες. Εξωτερικά οι αλλαγές είναι μικρές με τις λεπτομέρειες να κάνουν τη διαφορά.



Πολύ μεγάλες μπαταρίες

Οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 105 kWh και προσφέρουν μεγάλη αυτονομία που ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα. Να σημειώσουμε πως τόσο μεγάλες μπαταρίες διαθέτουν ελάχιστα ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα.

και στους τέσσερις τροχούς, με τους δύο ηλεκτροκινητήρες να αποδίδουν ισχύ 550 ίππους και 820 Nm ροπή. Στη γλώσσα των αριθμών, το ηλεκτρικό Maserati Grecale Folgore επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα, φτάνει τα 200 χλμ./ώρα σε 16,1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 220 χλμ./ώρα.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-05-23 12:00:27

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button