Κόσμος

Έχασε την δικηγορική του άδεια ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης – Εκβίαζε για να μαζέψει ψήφους υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ

Στη δημοσιότητα πληροφορίες με τις «σκοτεινές» πτυχές των δημάρχων της Νέας Υόρκης. Αυτή τη φορά στο μικροσκόπιο ο πρώην δήμαρχος, Ρούντι Τζουλιάνι

Μετά τις καταγγελίες περί διαφθοράς και πανάκριβων δώρων από την Τουρκία του νυν δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, ο πρώην δήμαρχος, Ρούντι Τζουλιάνι, έχασε την άδεια άσκησης της δικηγορίας στην Ουάσινγκτον, λίγους μήνες αφού του απαγορεύτηκε να δικηγορεί και στη Νέα Υόρκη.

Αφορμή της απαγόρευσης… οι ισχυρισμοί που είχε κάνει το 2020 περί «κλοπής» της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.

Ο Τζουλιάνι ήταν ένας από τους πιο κορυφαίους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ. Όταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχασε τις εκλογές, ισχυρίστηκε πως η ήττα του ήταν αποτέλεσμα νοθείας.

Λίγο μετά κατηγορήθηκε και για ψευδείς δηλώσεις σε δικαστήρια, βουλευτές και στο κοινό την περίοδο που ήταν ο προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ.

Στην Πολιτεία της Τζόρτζια του ασκήθηκε δίωξη, μαζί με τον Τραμπ, για την προσπάθεια ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος αν και ο ίδιος δήλωσε αθώος και χαρακτήρισε πολιτικά υποκινούμενες τις κατηγορίες σε βάρος του.

Ο Ρούντι Τζουλιάνι που ήταν μέλος του δικηγορικού συλλόγου της Ουάσινγκτον από το 1976, κατηγορείται επίσης πως επιχείρησε παράνομα να διεκδικήσει τις ψήφους των Μεγάλων Εκλεκτόρων της Πολιτείας, για λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τζουλιάνι υπέβαλε αίτημα πτώχευσης αφού διατάχθηκε να πληρώσει αποζημίωση 148 εκατομμυρίων δολαρίων σε δύο εργαζόμενους στις εκλογές της Τζόρτζια, τους οποίους κατηγόρησε ψευδώς ότι νόθευαν τις ψήφους.

Τον περασμένο μήνα, ένας δικαστής απέρριψε το αίτημα του.

 

To άρθρο Έχασε την δικηγορική του άδεια ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης – Εκβίαζε για να μαζέψει ψήφους υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-26 21:03:42

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button