Ελλάδα

Έφηβος έπεσε θύμα απατεώνων που τον έπεισαν ότι η μητέρα του συνελήφθη

Ενας 13χρονος μαθητής είναι ίσως το νεότερο θύμα τηλεφωνικής απάτης η οποία συνεχίζει να «ανθεί» στη χώρα.

Οπως έγινε γνωστό, το παιδί βρισκόταν μόνο του στο σπίτι του, στου Ζωγράφου, όταν δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο ο οποίος παρίστανε τον αστυνομικό.

Ο απατεώνας είπε στον έφηβο ότι η μητέρα του είχε προκαλέσει σοβαρό τροχαίο ατύχημα, τραυματίζοντας ένα παιδί, και του ζήτησε χρήματα για να μην καταλήξει η γυναίκα στη φυλακή.

Του είπε: «Η μαμά πέρασε με κόκκινο, χτύπησε ένα κοριτσάκι που θα κάνει εγχείρηση και, για να μην μπει φυλακή, πρέπει να μαζέψεις λεφτά»…

Υπό τις οδηγίες του απατεώνα, και όντας σε πανικό ο 13χρονος συγκέντρωσε κοσμήματα και ρολόγια και όσα μετρητά βρήκε στο σπίτι, συνολικής αξίας 2.500 ευρώ, τα έβαλε σε μια σακούλα την οποία στη συνέχεια πέταξε από το μπαλκόνι. Οι απατεώνες πήραν τη σακούλα και εξαφανίστηκαν.

Λίγη ώρα αργότερα, ο δράστης κάλεσε ξανά το παιδί, απαιτώντας περισσότερα χρήματα. Στο μεταξύ όμως, η μητέρα του είχε επιστρέψει στο σπίτι και με την καθοδήγησή τόσο της ίδιας όσο και της αστυνομίας, το παιδί έκλεισε ραντεβού με τους απατεώνες για να τους δώσει επιπλέον χρήματα και τιμαλφή.

Το ραντεβού κλείστηκε στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου η αστυνομία είχε ήδη στήσει παγίδα. Ο 13χρονος άφησε στο προκαθορισμένο σημείο ένα σακίδιο συνέλαβε μια 67χρονη γυναίκα η οποία έσπευσε να το πάρει.

Με τις τηλεφωνικές απάτες παρουσιάζουν έξαρση, οι Αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

. . .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-22 21:44:16

Back to top button