Auto

Έτσι θα είναι τα καινούργια επαγγελματικά Mercedes

Φωτογραφίες από δοκιμές της επόμενης γενιάς των επαγγελματικών της βαν δημοσιοποίησε η Mercedes, τα οποία θα βασίζονται σε μία ολοκαίνουργια πλατφόρμα, την VAN.EA, που σύμφωνα με την εταιρεία θα είναι «αρθρωτή, ευέλικτη και κλιμακωτή».

Οι τελευταίες εικόνες μας δείχνουν μερικά νέα μοντέλα V-Class σε πρωτότυπη μορφή, με εντελώς νέα σχεδίαση και αμάξωμα συγκριτικά με όσα γνωρίζαμε έως τώρα.



Παρά το έντονο καμουφλάζ, είναι εμφανές ότι η σχεδίαση των προβολέων είναι εντελώς νέα, ενώ τα χερούλια των θυρών είναι χωνευτά.

Η μάσκα μοιάζει να έχει τοποθετηθεί λίγο ψηλότερα, συγκριτικά με τα παρόντα μοντέλα, με τους σχεδιαστές να υιοθετούν μία νέα φιλοσοφία για τα επαγγελματικά οχήματα της Mercedes. Τροποποιήσεις έχουν γίνει και στο πίσω μέρος, ωστόσο οι λεπτομέρειες δεν είναι τόσο εμφανείς.

Η γερμανική εταιρεία ενημέρωσε, πως τα ολοκαίνουργια μεσαία και μεγάλα βαν της θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα VAN.EA, ενώ αναμένεται να παρουσιαστούν επίσημα το 2026.



Επιπλέον, ενημέρωσε ότι η πλατφόρμα θα επιτρέψει τα μοντέλα που προορίζονται ως επιβατικά να διαφοροποιούνται σημαντικά από τα επαγγελματικά. Για παράδειγμα, το Vito θα ξεχωρίζει από την V-Class.

Τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί, αλλά η Mercedes αναμένεται να διαθέσει τα νέα επαγγελματικά της βαν τόσο ως προσθιοκίνητα, όσο και ως τετρακίνητα (με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ).



Επιπλέον, θα εξοπλίζονται με τεχνολογία 800V, ενώ θα υποστηρίζουν έως και 22 kW ισχύ φόρτισης σε μονοφασικό φορτιστή. Τέλος, θα διαθέτουν την τελευταία έκδοση του MB.OS.

Η Mercedes υποστηρίζει ότι τα νέα της επιβατικά βαν θα έχουν αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων, ενώ θα έρχονται με ημι-αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2. Η τεχνολογία αυτή θα είναι στάνταρ, πριν ενσωματωθεί το σύστημα Επιπέδου 3 προς το τέλος της δεκαετίας.

Τα premium επαγγελματικά από την άλλη, θα διαθέτουν μία σειρά από επιλογές στον έξτρα εξοπλισμό, καθώς και αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 4.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-08 12:55:18

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button