Auto

Έτοιμοι οι νέοι ταχυφορτιστές των 300 kW της Tesla στα Ιωάννινα

Αυξάνει τον αριθμό των ταχυφορτιστών της η Tesla σε πανελλαδικό επίπεδο και πολύ σύντομα οι ιδιοκτήτες των αμερικάνικων αυτοκινήτων της εν λόγω μάρκας θα μπορούν να ταξιδεύουν με μεγαλύτερη άνεση και στη δυτική Ελλάδα.

Όπως μπορείτε να δείτε και από φωτογραφίες που δημοσίευσε η ομάδα του Facebook «Tesla funs Greece» (φωτό από Λευτέρης Μήτσης), 6 νέοι ταχυφορτιστές έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή των Ιωαννίνων. Πρόκειται για τους ολοκαίνουργιους φορτιστές που συναντούμε και στην Ευρώπη με την κωδική ονομασία V4. Οι συγκεκριμένοι έχουν την ικανότητα να προσφέρουν ταχύτητα φόρτισης έως 300kw.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ένα αυτοκίνητο της Tesla μπορεί να φορτίσει από το 20% έως και το 80% σε λιγότερο από 20 λεπτά. Να σημειώσουμε πως οι φορτιστές έχουν τοποθετηθεί σε πάρκινγκ πρατηρίου υγρών καυσίμων στην έξοδο της Εγνατίας οδού.



Ποιες περιοχές ακολουθούν μετά τα Ιωάννινα;

Το έργο από την πλευρά της εταιρείας όσον αφορά την τοποθέτησή των φορτιστών ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, ωστόσο θα χρειαστεί και ορισμένο χρονικό διάστημα ούτως ώστε ο ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσει σε σύνδεση προκειμένου να μπορούν οι οδηγοί να κάνουν χρήση. Με λίγα λόγια η λειτουργία τους εξαρτάται χρονικά από τον ΔΕΔΔΗΕ και όχι από την ίδια την Tesla.

Με τους 6 επιπλέον καινούργιους ταχυφορτιστές ο συνολικός αριθμός που υπάρχει στην Ελλάδα φτάνει τους 40. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επόμενος σταθμός με φορτιστές της Tesla είναι η Θεσσαλονίκη στην οποία θα μεταβεί η εταιρεία που κάνει τις τοποθετήσεις, προκειμένου να ολοκληρώσει τις εργασίες μέχρι τα τέλη του 2024. Σε κάθε περίπτωση το project στη Συμπρωτεύουσα θα ολοκληρωθεί, αλλά η λειτουργία τους θα εξαρτηθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Από εκεί και πέρα τα πλάνα για το 2025 αφορούν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, της Πελοποννήσου, των Σερρών και της Αλεξανδρούπολης.



Αριθμός φορτιστών TESLA/περιοχή
Αθήνα (Golden Hall): 8
Αταλάντη: 8
Λάρισα 10
Ψαθόπυργος (Πάτρα) 8
Ιωάννινα: 6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-09 17:05:28

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button