Οικονομία

Έρχονται οι «πράσινοι φόροι» εντός του 2025 – Στην ατζέντα του ΥΠΟΙΚ νέα φορολογική μεταρρύθμιση

Στα σκαριά βρίσκεται η επιβολή νέων, πράσινων φόρων, στα πλαίσια νέας μεταρρύθμισης την οποία επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) και η οποία περιλαμβάνεται στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Σχέδιο 2025 – 2028.

Οι πράσινοι φόροι δεν είναι κάτι νέο, καθώς η έλευση της κλιματικής κρίσης έχει φέρει στη ζωή μας μία σειρά από περιβαλλοντικά τέλη, όπως η επιβάρυνση 0,07 ευρώ ανά πλαστική σακούλα στα σούπερ μάρκετ, η εισφορά προστασίας του περιβάλλοντος για πλαστικές συσκευασίες, το πράσινο τέλος των 30 ευρώ ανά χιλιόλιτρο diesel κοκ. Ωστόσο τώρα, το ΥΠΟΙΚ σχεδιάζει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πράσινης φορολογίας.

Όπως επισημαίνεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα «διερευνώνται επιλογές για τον σχεδιασμό μιας πράσινης φορολογικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα μέσω του έργου Πράσινοι φόροι (Greening of taxes) – Ανάπτυξη μιας νέας πράσινης φορολογικής μεταρρύθμισης. Αυτό το έργο στοχεύει να αναπτύξει ένα οικονομικό μοντέλο για την αξιολόγηση και την εφαρμογή μιας πράσινης φορολογικής μεταρρύθμισης, επιδιώκοντας να ενισχύσει τις ικανότητες της δημόσιας διοίκησης για τη δημιουργία και την επίβλεψη πράσινων οικονομικών πολιτικών. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025».

To άρθρο Έρχονται οι «πράσινοι φόροι» εντός του 2025 – Στην ατζέντα του ΥΠΟΙΚ νέα φορολογική μεταρρύθμιση δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-05 10:38:39

Back to top button