Auto

Έρχεται τέλος για τους… τεμπέληδες της αριστερής λωρίδας

Η Nissan αναλαμβάνει δράση κατά των οδηγών που κινούνται αργά στην αριστερή λωρίδα με μια αναβάθμιση της τεχνολογίας υποβοήθησης οδηγού ProPilot, με στόχο την ενθάρρυνση ασφαλέστερων οδηγικών συνηθειών.

Το επερχόμενο σύστημα ProPilot 2.1, που κάνει το ντεμπούτο του στο Nissan Rogue του 2025, θα βγάζει μια ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας για να υπενθυμίζει στους οδηγούς να επιστρέψουν στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας μετά την προσπέραση ενός οχήματος.

Αυτή η απλή αλλά αποτελεσματική λειτουργία αντιμετωπίζει ένα συνηθισμένο πρόβλημα στους αυτοκινητόδρομους, όπου οι οδηγοί συχνά παραμένουν στην αριστερή λωρίδα, προκαλώντας συμφόρηση ή ακόμη και ατυχήματα.

Παρόλο που το ProPilot 2.1 δεν θα αλλάξει αυτόνομα λωρίδα για τους αφηρημένους οδηγούς, η υπενθύμιση έχει σχεδιαστεί για να τους προτρέπει να μετακινηθούν δεξιά μόλις ολοκληρωθεί η προσπέραση.

Το σύστημα θα λειτουργεί όσο το ProPilot 2.1 είναι ενεργό, είτε σε λειτουργία hands-free είτε σε hands-on mode.

Ωστόσο, οι αλλαγές λωρίδας παραμένουν χειροκίνητες, ακόμη και με τις δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης του συστήματος.

Αυτή η λειτουργία θα είναι αρχικά διαθέσιμη σε επιλεγμένα μοντέλα Nissan και Infiniti, στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των Rogue, Armada και Infiniti QX80.

Το ProPilot 2.1 θα προσφέρεται ως προαιρετική επιλογή αξίας 3.200 δολαρίων.

Η καινοτόμος προσέγγιση της Nissan θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, οδηγώντας ενδεχομένως σε ευρύτερη υιοθέτηση παρόμοιων χαρακτηριστικών υποβοήθησης οδηγού που προωθούν την ασφαλή και την σωστή οδήγηση στους αυτοκινητόδρομους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-20 22:00:08

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button