Σχέσεις

Έρευνα: Το 25% των ανθρώπων έρχεται σε οργασμό με γαργαλητό

Άβυσσος η ανθρώπινη σεξουαλικότητα

Το 25% των ανθρώπων έρχεται σε οργασμό με το γαργαλητό -και δεν το λέμε εμείς, το λέει έρευνα.

Η έρευνα, που διεξήχθη από επιστήμονες του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου του Mainz στη Γερμανία, είχε ως στόχο να αναλύσει «το πώς οι ενήλικες χρησιμοποιούν το γαργαλητό σε σχέση με τη σεξουαλική δραστηριότητα».

«Προηγούμενες μελέτες σχετικά με το γαργάλημα έχουν επικεντρωθεί κυρίως στις αισθητηριακές συνέπειες και στις παιγνιώδεις πτυχές του γαργαλητού», δήλωσε ο επικεφαλής επιστήμονας, δρ Shimpei Ishiyama, σε δελτίο τύπου σχετικά με την έρευνα. «Στη μελέτη μας, διερευνήσαμε για πρώτη φορά τον ρόλο του γαργαλητού σε σεξουαλικό πλαίσιο».

Οι επιστήμονες μελέτησαν 719 άτομα που δήλωναν ότι είχαν φετίχ με το γαργάλημα για να δουν αν βίωναν διέγερση από την πράξη.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι το 25% μπορούσε να φτάσει σε κορύφωση από το γαργάλημα – ακόμη και χωρίς τη διέγερση των γεννητικών τους οργάνων.

Σύμφωνα με τον Ishiyama, «οι σχετικές παιδικές εμπειρίες, όπως η απεικόνιση του γαργαλητού στα κινούμενα σχέδια, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να αναπτύξουν κάποιοι από τους ερωτηθέντες αργότερα φετίχ γαργαλητού»

Ο επιστήμονας και η ομάδα του λένε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης θα πρέπει να αναθεωρήσουν τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, επειδή αποδεικνύουν ότι πολλοί άνθρωποι βιώνουν ερωτική ευχαρίστηση μέσα από πράξεις που θεωρούνται ευρέως ως μη σεξουαλικές.

«Το φάσμα των εμπειριών που οδηγούν σε σεξουαλική ευχαρίστηση είναι πολύ ευρύτερο από ό,τι είχε αναγνωριστεί προηγουμένως», δήλωσε ο Ishiyama.

«Το γαργάλημα είναι μια οικεία δραστηριότητα που απαιτεί ένα ορισμένο επίπεδο αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Μπορεί να συνδέσει τα άτομα και να χρησιμεύσει ως διέξοδος για τη σεξουαλική ενέργεια», συνέχισε. «Μελλοντικές έρευνες θα πρέπει επομένως να διερευνήσουν τους μηχανισμούς με τους οποίους το γαργάλημα πυροδοτεί τη σεξουαλική ευχαρίστηση. Τα αποτελέσματα της μελέτης μας θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για αυτή την περαιτέρω έρευνα στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα».


Δημοσιεύθηκε
2024-07-02 09:00:00

Back to top button