Κόσμος

Έρευνα για σχέδιο κατά της βάσης Φέρφορντ: Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε 22χρονος ύποπτος

Ελεύθερος με εγγύηση αφέθηκε ο 22χρονος ύποπτος για την προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών για σχέδιο κατά της βάσης Φέρφορντ της RAF ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Βρετανίας.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι απειλή που συνδέεται με το Ιράν προκάλεσε την απομάκρυνση των αμερικανικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών από την βάση Φέρφορντ, η οποία χρησιμοποιήθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις στους βομβαρδισμούς του Ιράν.

Η βρετανική αστυνομία έχει ήδη αφήσει ελεύθερους με εγγύηση τους έξι αρχικούς συλληφθέντες στην υπόθεση που αφορά σχέδια για επίθεση κατά της βρετανικής βάσης.

Ενώ πολλές από τις λεπτομέρειες του σχεδίου συνωμοσίας παραμένουν χωρίς εξήγηση, αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters ότι τα αμερικανικά βομβαρδιστικά απομακρύνθηκαν λόγω των ανησυχιών για ιρανικό σχέδιο επίθεσης με drone κατά της στρατιωτικής εγκατάστασης.

Πέντε από τους συλληφθέντες κρατήθηκαν κοντά στην αεροπορική βάση στις 27 Σεπτεμβρίου. Ολοι ήταν βρετανικής υπηκοότητας. Ο έκτος βρετανοϊρανός υπήκοος ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα αφέθηκε επίσης ελεύθερος με εγγύηση.

Η αντιτρομοκρατική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι ο τελευταίος συλληφθείς απελευθερώθηκε με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και ότι η έρευνα συνεχίζεται.




Δημοσιεύτηκε ! 2026-10-08 14:06:00

Back to top button