ΣΕΞ

Έπαθε διπλό κάταγμα πέους ενώ ήταν σε στύση

Την απίστευτη ιστορία ενός νεαρού ενήλικα που υπέστη κάταγμα πέους στον ύπνο του περιγράφουν ερευνητές σε νεότερη μελέτη περίπτωσης 

YGEIAMOU.GR TEAM

Ένας 27χρονος άνδρας ξύπνησε μέσα στη νύχτα από αφόρητους πόνους, για να συνειδητοποιήσει ότι υπέστη ρήξη πέους όσο κοιμόταν -και μάλιστα σε δύο σημεία. Κοινοποιώντας τις λεπτομέρειες για το περίεργο αυτό περιστατικό στο ιατρικό περιοδικό International Journal of Surgery Case Reports, οι ερευνητές ανέφεραν ότι ο άνδρας άκουσε το τρομακτικό «κρακ», τον ήχο της ρήξης, αφού μετέφερε το βάρος του σώματός του πάνω στο μόριό του, ενώ ήταν σε στύση.

Ωστόσο, παρά τον έντονο πόνο, ο νεαρός από την Τυνησία, περίμενε 36 ώρες μέχρι να αναζητήσει ιατρική βοήθεια. Οι ιατροί που τον εξέτασαν στο νοσοκομείο Ibn El Jazzar στο Kairouan είπαν ότι είχε αναπτύξει εκτεταμένο αιμάτωμα και διόγκωση του πέους, το οποίο θύμιζε μελιτζάνα! Για την αντιμετώπιση του περιστατικού, χρειάστηκε να υποβληθεί σε αποκατάσταση και των δύο ρήξεων.

Επιπλέον, οι γιατροί που τον περιέθαλψαν ισχυρίστηκαν ότι ο τραυματισμός αυτός ακολουθήθηκε από απώλεια της στύσης. Έπειτα, οι τομογραφίες υπέδειξαν δύο ξεχωριστά κατάγματα που απείχαν μεταξύ τους 3 εκατοστά και είχαν διαστάσεις 10 και 7 χιλιοστά αντίστοιχα. Και τα δύο αποκαταστάθηκαν με ράμματα. Ευτυχώς δεν υπέστη μόνιμη βλάβη, με το πρήξιμο να υποχωρεί μετά από δύο ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν παρουσίασε διαταραχές στην ούρηση, καθώς η λειτουργία αυτή αποκαταστάθηκε τέσσερις ημέρες μετά την επέμβαση.

Η συγκεκριμένη περίπτωση παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς το κάταγμα πέους είναι ένας τραυματισμός που συμβαίνει συνήθως κατά την ερωτική πράξη και χρήζει χειρουργικής αντιμετώπισης εντός 5 ωρών από το συμβάν. Παρότι το πέος δεν είναι οστό, μπορεί να υποστεί κάταγμα, όταν του ασκηθεί μεγάλη δύναμη. Τέτοιου είδους τραυματισμοί συμβαίνουν συνήθως κατά τη διάρκεια έντονων στάσεων στο σεξ, όπως σε στάσεις κατά τις οποίες η γυναίκα είναι από πάνω («cowgirl» και «reverse cowgirl») αλλά και από τη στάση doggy style.

Όπως σημείωσαν και οι γιατροί σε αυτή τη μελέτη περίπτωσης, «οι άνδρες που υποφέρουν από δύο διαφορετικά κατάγματα είναι ένα σπάνιο φαινόμενο στην τρέχουσα βιβλιογραφία. Τα μεμονωμένα κατάγματα αναφέρονται συχνότερα».

Διαβάστε επίσης:

Ασφάλιση: Όλες οι καλύψεις για «ανδρικά» ατυχήματα και τραυματισμούς

Στυτική Δυσλειτουργία: Με αυτές τις τροφές θα έχετε πάντα γερή στύση

Στύση: Τι «αποκαλύπτει» για την υγεία σας;


Δημοσιεύτηκε !

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button