Επιστήμη

Ένθετο Υγεία: Ρομποτική χειρουργική στο «Αρεταίειο»

Δωρεάν πρόσβαση σε ρομποτικές χειρουργικές επεμβάσεις έχουν οι ασθενείς, με σοβαρά ογκολογικά προβλήματα, χάρη στην εγκατάσταση και λειτουργία του ρομποτικού συστήματος daVinci X, τέταρτης γενιάς, στο Αρεταίειο νοσοκομείο. Είναι το πρώτο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, στο οποίο εκπαιδεύονται οι νέοι γιατροί, αλλά και οι φοιτητές στη ρομποτική χειρουργική.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

“Επαναπροσδιορίζοντας την αξία”: Η πρώτη σύνοδος του ΣΦΕΕ

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος διοργάνωσε πριν από μερικές ημέρες την πρώτη του Σύνοδο με κεντρικό θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας την αξία» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στη σύνοδο συμμετείχαν υπουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, ακαδημαϊκοί, στελέχη της πολιτικής, οικονομικής, επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας και παράγοντες του φαρμάκου. Στόχος να αναδειχθεί η σημασία της φαρμακευτικής βιομηχανίας για την ελληνική οικονομία, η αξία και ο ρόλος της φαρμακευτικής καινοτομίας καθώς και οι προκλήσεις και τις ευκαιρίες του ελληνικού φαρμακευτικού κλάδου.

Νέα συσκευή για τη θεραπεία του βουητού στα αυτιά

Μία νέα θεραπεία για τις εμβοές, δηλαδή το βουητό στα αυτιά, εγκρίθηκε πρόσφατα από τον FDA, τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων. Η θεραπεία βασίζεται στο συνδυασμό της ηχητικής διέγερσης του αυτιού με τα ηλεκτρικά ερεθίσματα που προκαλεί μια συσκευή που τοποθετείται στη γλώσσα. Η θεραπεία ονομάζεται διτροπική νευροτροποποίηση, χρησιμοποιεί μηχανισμούς του εγκεφάλου και – σύμφωνα με τους επιστήμονες- καθιστά τις εμβοές λιγότερο ενοχλητικές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο GoogleΚάνε like στη σελίδα μας στο FacebookΑκολούθησε μας στο TwitterΚάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο YoutubeΓίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:– Αναφέρεται ως πηγή το  στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Δημοσιεύτηκε ! 2024-07-01 12:48:55

Back to top button