Κόσμος

Ένας νεκρός και 75 άρρωστοι στις ΗΠΑ από τα μολυσμένα burger των McDonald's με E. Coli

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγες ημέρες στις ΗΠΑ, καθώς 75 άνθρωποι έχουν αρρωστήσει και ένας έχει χάσει τη ζωή του, από την πρόσφατη επιδημία του E. coli που συνδέεται με τα burger «Quarter Pounder» των McDonald’s.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα (25.10.2024) ότι περίπου 22 άτομα έχουν νοσηλευτεί από την κατανάλωση του πασίγνωστου χάμπουργκερ των McDonald’s.

Δύο από τους νοσηλευόμενους (ανάμεσά τους και ένα μικρό παιδί), νοσηλεύονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση καθώς εμφάνισαν ιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο (HUS), ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια, σύμφωνα με το cbsnews.

Το ένα θύμα της επιδημίας του E. coli, ήταν ηλικιωμένο με καταγωγή από το Κολοράντο και δεν ανέπτυξε HUS.

Το συστατικό που προκάλεσε τις μολύνσεις από το εντερο-αιμορραγικό κολοβακτηρίδιο πιστεύεται πως είναι είτε τα κρεμμύδια είτε ο κιμάς βοδινού.

«Τα McDonald’s σταμάτησαν να χρησιμοποιούν κρεμμύδια στα χάμπουργκερ Quarter Pounder σε 10 Πολιτείες για να περιορίσουν την επιδημία Ε.coli. Είναι εξαιρετικά σοβαρό. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Υγείας αναφέρει πως 49 άνθρωποι αρρώστησαν, οι περισσότεροι αφού έφαγαν το συγκεκριμένο μπέργκερ.

10 ασθενείς νοσηλεύονται, ανάμεσα τους ένα παιδί και ένα ηλικιωμένο άτομο πέθανε. Αν έχετε καταναλώσει McDonald’s Quarter Pounder μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 7 Οκτωβρίου σας ενημερώνουμε για τα συμπτώματα του E.coli», μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ABC.

Το σκάνδαλο προκάλεσε κατρακύλα της μετοχής των McDonald’s και έχει χάσει πάνω από το 8% της αξίας της.

To άρθρο Ένας νεκρός και 75 άρρωστοι στις ΗΠΑ από τα μολυσμένα burger των McDonald's με E. Coli δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .


Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-25 19:22:00

Back to top button