Auto

Έβαφε τα κράνη του Ayrton Senna, κάνει ίδιο ένα Civic Type R [video]

Το κράνος του Ayrton Senna είναι το πιο αναγνωρίσιμο στην ιστορία της Formula 1. Τα εθνικά χρώματα της Βραζιλίας — κίτρινο, πράσινο και μπλε — έχουν φορεθεί από πολλούς μεγάλους αστέρες της F1, αλλά κανένα δεν έχει κάνει τη «Verde Amarela» πιο διάσημη από τον αδικοχαμένο πιλότο.

Κι ενώ στις μέρες μας κυκλοφορούν ακόμα πολλά προϊόντα Ayrton Senna εκεί έξω, δεν βρίσκουμε κάτι πιο ποθητό από ένα Honda Civic Type R στα ίδια χρώματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος διακοσμεί το αυτοκίνητό του για να μοιάζει με το κράνος του μεγάλου Βραζιλιάνου. Η ίδια η McLaren είχε βάψει την προσωπογραφία του θρυλικού οδηγού στο πίσω φτερό μιας έκδοσης δρόμου του μοντέλου της Senna

Αν είσαι θαυμαστής του Ayrton Senna και κάτοχος Civic Type R, μόλις σε κάναμε να χάσεις τον ύπνο σου

Αλλά εδώ υπάρχει μια πολύ ισχυρή κληρονομιά: το Type R έχει ζωγραφιστεί στο χέρι από τον Alan Mosca της Sid Special Paint. Ποιος είναι αυτός; Ο Sid Mosca — ο πατέρας του Alan — είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το διάσημο κράνος του Ayrton.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πωλείται το προσωπικό Honda NSX του Ayrton Senna

Όχι μόνο αυτό, αλλά παρέμεινε ο καλλιτέχνης του κράνους του μέχρι τον τελευταίο αγώνα του Βραζιλιάνου και συνέχισε να εμπλέκεται με την οικογένεια και το Ινστιτούτο Senna μέχρι που απεβίωσε το 2011. Ο Alan δούλευε μαζί με τον πατέρα του ακόμα και στις μέρες των αγώνων του μεγάλου πιλότου κι έκτοτε αναπτύσσει την οικογενειακή επιχείρηση, με εντυπωσιακά δημιουργήματα όπως αυτό το Type R.

Στα δύο βίντεο που αναρτούμε από τον λογαριασμό της Sid Special Paint στο Instagram, στο ένα μπορείς να δεις τον Alan να ζωγραφίζει το Honda με αυτό το εμβληματικό κίτρινο και να σχεδιάζει προσεκτικά τις πλαϊνές ρίγες με το χέρι. Στο άλλο, το τελικό προϊόν ποζάρει δίπλα στο κράνος του Μεγάλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ayrton Senna: «To να είσαι δεύτερος, είσαι απλά ο πρώτος από τους χαμένους»

Το Civic ανήκει σε ιδιώτη. Έτσι, αν σκέφτηκες να τηλεφωνήσεις στη Βραζιλία και να κάνεις μια ακαταμάχητη προσφορά, θα απογοητευτείς αφού δεν πωλείται. Αν πάλι έχεις τα €70 χιλιάρικα που απαιτούνται για το νέο Type R στην Ελλάδα, αξίζει να κάνεις μια ερώτηση. Ίσως δεχτεί να βάψει και το δικό σου ίδιο.

 




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-21 09:11:46

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button