Κόσμος

Άνοιξε το «φαραωνικό» μουσείο της Αιγύπτου – Εντυπωσιάζουν τα χιλιάδες εκθέματα

Άνοιξε τις πύλες του στο Κάιρο το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο. Θα περιλαμβάνει περισσότερα από 100.000 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων θησαυρών από τον τάφο του θρυλικού φαραώ Τουταγχαμών.

Το πολυαναμενόμενο μουσείο στο Κάιρο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή αιγυπτιακών αρχαιοτήτων στον κόσμο.

Η κατασκευή του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου διήρκησε για περισσότερα από 20 χρόνια και η έκτασή του φτάνει τα 120 στρέμματα.

Βρίσκεται κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας και περιλαμβάνει περισσότερα από 100.000 εκθέματα, συμπεριλαμβανομένων θησαυρών από τον τάφο του αρχαίου βασιλιά Τουταγχαμών.

Η ανεκτίμητη συλλογή του αγοριού – φαραώ δεν έχει ακόμη εκτεθεί, αλλά οι επισκέπτες μπορούν τώρα να δουν αντικείμενα που ποικίλλουν από φαραωνικά αγάλματα μέχρι σαρκοφάγους και μουμιοποιημένα σώματα.

Το μουσείο ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ανοίξει το 2012, αλλά το κόστος, η πολιτική αναταραχή και αργότερα η πανδημία του κορονοϊού, προκάλεσαν επανειλημμένες καθυστερήσεις.

Μέχρι σήμερα, το τεράστιο έργο έχει κοστίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Το μερικό άνοιγμα είναι δοκιμαστικό, μετά τα περσινά εγκαίνια της κύριας αίθουσας και της σκάλας. Η επίσημη ημερομηνία έναρξης δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

φωτογραφίες: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

To άρθρο Άνοιξε το «φαραωνικό» μουσείο της Αιγύπτου – Εντυπωσιάζουν τα χιλιάδες εκθέματα δημοσιεύτηκε στο site σήμερα .




Δημοσιεύτηκε ! 2024-10-16 22:14:00

Back to top button