Ελλάδα

Άνοιξαν τα στόματα και δίνουν πρόσωπα και στοιχεία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των επεισοδίων στου Ρέντη, που οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη από φωτοβολίδα. Αυτή την ώρα, οι προσαχθέντες χούλιγκαν περιμένουν την προσωποποίηση των κατηγοριών τους.

Στο μεταξύ φαίνεται ότι η υπόθεση «δένεται» αφού κάποιοι από αυτούς που έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας» πρόκειται για τρία άτομα – έχουν ανοίξει το στόμα τους και δίνουν πρόσωπα και στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση. Πηγές από την πλευρά των νομικών που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορουμένων ανέφεραν στη «Ζούγκλα» ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρουν νέα τροπή οι έρευνες, όμως απέκλεισαν το ενδεχόμενο κάποιοι από τους κατηγορούμενους να μπουν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων, παρότι υπήρξαν ορισμένοι που το ζήτησαν.

Αυτή την ώρα οι συλληφθέντες, που ξεπερνούν τους 60, βρίσκονται στα λεωφορεία και περιμένουν να προσωποποιηθούν οι κατηγορίες από τον εισαγγελέα. Αυτό που όμως έχει προκαλέσει εντύπωση είναι ότι σχεδόν όλοι τους δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και να χαριεντίζονται μεταξύ τους, να κάνουν αστεία και να γελάνε, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας», σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν «δασκαλευτεί» να μην πουν τίποτα προανακριτικά γιατί ό,τι και να πουν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εξέλιξη της έρευνας εναντίον τους.

Υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες μέρες της σύλληψής του, ο 18χρονος, που ήταν αυτός που πέταξε τη φωτοβολίδα που στοίχισε τη ζωή στον αστυνόμο Λυγγερίδη και βρίσκεται στη φυλακή, είχε ζητήσει να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων. Το αίτημα είχε απορριφθεί, όπως αναφέραμε και τότε, καθώς ο 18χρονος δεν θεωρείται μάρτυρας, αλλά κατηγορούμενος.

 

Η ογκωδέστατη δικογραφία

Η δικογραφία, που αριθμεί πάνω από 5.000 σελίδες και χρειάστηκε να την κουβαλήσουν δύο άτομα μέχρι την Ευελπίδων, αναφέρεται σε εγκληματική οργάνωση, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη και ακόμα 13 περιστατικά αθλητικής βίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 165 κατηγορούμενοι φέρονται να κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για «τυφλές» επιθέσεις σε Ιωάννινα, Νέα Φιλαδέλφεια, Βόλο, Λαμία, Μαλακάσα, Ίλιον και Νέο Φάληρο. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η δολοφονική επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ του Γιώργου Λυγγερίδη ήταν «αντίποινα» στα επεισόδια που είχαν γίνει στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και της Αστυνομίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, όπως οι αρχηγοί, συντονιστές, ομαδάρχες και μέλη του εκτελεστικού βραχίονα. Τα ηγετικά πρόσωπα φαίνεται να είναι πέντε ή έξι. Πάντως, η δικογραφία αναμένεται να χωριστεί σε δύο μέρη, διαχωρίζοντας τους ανήλικους από τους ενήλικους.

«Πρέπει να τιμωρηθούν για να σταματήσει η βία στα γήπεδα»

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού ζητά να αποδοθεί πλέον δικαιοσύνη μετά τις συλλήψεις. «Το παιδί δεν γυρίζει πίσω. Νιώθουμε κάποια δικαίωση» ανέφερε η ξαδέρφη του Γιώργου Λυγγερίδη στον ΣΚΑΪ.

«Αυτοί οι εγκληματίες δεν θα έμεναν μόνο στον ξάδερφό μου, θα γινόταν ξανά και ξανά. Θα πρέπει να τιμωρηθούν για να σταματήσει η βία στα γήπεδα», τόνισε.

Η ίδια έστειλε και το εξής μήνυμα: «Αλίμονο αν φοβόμαστε να πάμε στο γήπεδο ή να φορέσουμε τη φανέλα της ομάδας μας. Οι αστυνομικοί δεν θα έπρεπε να είναι στα γήπεδα γιατί είναι χώρος ψυχαγωγίας. Δεν θα πρέπει να φοβάται να πάει στο γήπεδο η μητέρα ή ο πατέρας με το παιδί του. Τα γήπεδα είναι χώρος ψυχαγωγίας και όχι ένας χώρος που χύνεται αίμα και καταστρέφονται περιουσίες».

«Είμαι συγκινημένη. Και η μια που έχασε το παιδί της είναι μάνα, και η άλλη που το παιδί της είναι δολοφόνος, δεν ξέρω τι να πω» κατέληξε.

 


Δημοσιεύτηκε ! 2024-04-23 14:00:26

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button