Πολιτική

Άννα Διαμαντοπούλου: Να μιλήσει και πάλι το ΠΑΣΟΚ στις καρδιές των ανθρώπων

Τη σημασία της εναρμόνισης των πολιτικών και των θέσεων του ΠΑΣΟΚ με τις εξελίξεις των καιρών, επεσήμανε η υποψήφια για την Προεδρία του κόμματος Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ρέθυμνο και στα Χανιά.

Αναφέρθηκε στη δυσμενή πολιτική συγκυρία και στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στη καθημερινότητα τους, για να υπογραμμίσει ότι για το ΠΑΣΟΚ ανοίγεται μια μεγάλη ευκαιρία.

«Το ότι οι πολίτες στρέφουν το βλέμμα τους στο ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι θα ψηφίσουν. “Στρέφω το βλέμμα”, σημαίνει ότι έχουμε εμείς μια μεγάλη ευκαιρία. Πιστεύω πάρα πολύ βαθιά ότι τώρα είναι η ευκαιρία το ΠΑΣΟΚ όπως το ΄74 μίλησε στις καρδιές και στο μυαλό των ανθρώπων, να το κάνει και τώρα. Δεν θα γίνει με τους ίδιους όρους, γιατί τότε υπήρχε ο ενθουσιασμός της μετάβασης στη Δημοκρατία. Τώρα όμως υπάρχει μια απογοήτευση από την Δημοκρατία, αλλά μπορεί να το κάνει ως η μόνη εναλλακτική», ανέφερε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το πολιτικό σύστημα δεν παρουσιάζει εναλλακτική προς τους πολίτες που βιώνουν μια πραγματικά πολύ δύσκολη λαϊκή κατάσταση με χαμηλούς μισθούς.

Προεκλογική συγκέντρωση της υποψήφιας για την ηπροεδρία του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου στα Χανιά

Άννα Διαμαντοπούλου/Δελτίο Τύπου

«Γίνονται οι εκλογές, βγαίνει ένα ισχυρό κόμμα, η Νέα Δημοκρατία, που από εκεί και πέρα όλα, και τα δύο κόμματα της κεντροαριστεράς μαζί δεν φτάνουν το άθροισμα της», σημείωσε.

Η υποψήφια για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ προτείνει μια νέα προγραμματική κατεύθυνση για αλλαγή παραγωγικού μοντέλου στην Ελλάδα.

«Το δεύτερο, είναι ότι αλλάζω σε βάθος τη λειτουργία ενός Κράτους στο οποίο όλα τα πολιτικά κόμματα αποτύχαμε. Και η αποτυχία μας έχει να κάνει με το ότι δεν χτυπήσαμε τον πελατειασμό, τη πελατειακή σχέση και δεν χτυπήσαμε και τον παρασιτισμό, δηλαδή την ευκολία του να ζει κανείς χωρίς να φορολογείται, χωρίς να πληρώνει τον εργαζόμενο του, χωρίς να έχει υποχρεώσεις. Αυτά τα δύο για να τα αλλάξουμε θέλει πολύ ισχυρή απόφαση για ανατροπή».

Η κ. Διαμαντοπούλου απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, λέγοντας πως οι κάλπες αυτές δεν αφορούν μόνο το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι σημαντικές για την ίδια τη χώρα.

“Η ιστορία μας χτυπάει την πόρτα” είπε χαρακτηριστικά“δείχνοντας”με νόημα τα όσα προοιωνίζουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών με την αναδυόμενη απειλή της Ακροδεξιάς.

Re8ymno.jpg

Προεκλογική συγκέντρωση της υποψήφιας για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Άννας Διαμαντοπούλου στο Ρέθυμνο

Άννα Διαμαντοπούλου/Δελτίο Τύπου

“Πρέπει ο λόγος μας, η πολιτική μας και οι θέσεις μας να μπορούν να συμπορεύονται με αυτά που συμβαίνουν σήμερα και όχι να επαναλαμβάνουμε ρητορείες, συνθήματα, και ανόητες συγκρούσεις του παρελθόντος. Γιατί λοιπόν υπάρχει αυτή η κίνηση των πολιτών; Γιατί στην δυτική Αττική, που ήταν 50% το ΠΑΣΟΚ, σήμερα στις Ευρωεκλογές ήταν πέμπτο κόμμα; Γιατί στην Ημαθία έναν δημοκρατικό νομό έχει 18% η Ελληνική Λύση; Πρέπει εμείς, και πρέπει εμείς οι πολιτικοί, να εξηγήσουμε αυτά τα φαινόμενα. Δεν είναι ακροδεξιοί ξαφνικά οι πολίτες” επεσήμανε η Άννα Διαμαντοπούλου και συμπλήρωσε στο ίδιο ύφος “ Σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα δεν είναι οι άνθρωποι, ακροδεξιοί, ακραίοι. Αυτό λοιπόν που συμβαίνει είναι ότι τα 15 τελευταία χρόνια είναι πάρα πολύ γρήγορες και μεγάλες οι αλλαγές, οι οποίες επηρεάζουν συνολικά την οικονομία, επηρεάζουν όλες τις δομές και επηρεάζουν φυσικά τη ζωή του κάθε πολίτη… Έχουμε πια την απόλυτη παγκοσμιοποίηση με την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων, δηλαδή μπορεί οποιοσδήποτε να επενδύσει οπουδήποτε. Και με την ψηφιακή εποχή, με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και το ψηφιακό χαρακτήρα πια των μεγάλων, των μικρών, μεσαίων επιχειρήσεων, αλλάζει και η εργασία”.

Χθες η Άννα Διαμαντοπούλου κατά τη παραμονή της στα Χανιά, επισκέφτηκε την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης (ΑΕΝ), έργο του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, ενός μεγάλου πολιτικού της οικογένειας του συζύγου της, όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις και να ενημερωθεί από για το πρόγραμμα σπουδών και τις προοπτικές που ανοίγονται για τους απόφοιτους της Ακαδημίας.




Δημοσιεύτηκε ! 2024-09-19 11:58:17

Back to top button