Αθλητικά

«Άλωσε» την Τρίπολη η ΑΕΚ, 3-0 τον Αστέρα!

Πατώντας γκάζι στο β’ ημίχρονο η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα την Κυριακή από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», επικρατώντας με 3-0 σκορ του Αστέρα Τρίπολης, για την 24η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Αλμέιδα ήταν κυριαρχική κι άκρως αποτελεσματική στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας και μετέτρεψε σε… παράσταση για έναν ρόλο το παιχνίδι με το συγκρότημα του Παντελίδη.

Έτσι έφτασε στο πολύτιμο «διπλό» και πλέον ετοιμάζεται για τα δύο σερί μεγάλα ματς με τον Ολυμπιακό σε Κύπελλο (26/2, Φάληρο) και πρωτάθλημα (2/3, OPAP Arena) που θα «ξεκαθαρίσουν» πολλά στη μάχη για τους δύο εγχώριους τίτλους.

TO ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΓΚΑΤΣΙΝΟΒΙΤΣ

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΕΛΙΑΣΟΝ

Οι Γκατσίνοβιτς (64′), Ελίασον (76′) και Πιερό (80′) «καθάρισαν» για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα που πέρασε από μία έδρα που παραδοσιακά δυσκολευόταν κι ετοιμάζεται με πολύ καλή ψυχολογία για την τελική ευθεία της σεζόν.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά από νωρίς και στο 2ο λεπτό είχαν την πρώτη ευκαιρία τους με το πλασέ του Ελίασον μέσα απ’ την περιοχή στο οποίο είχε «απάντηση» ο Παπαδόπουλος. Στο 11’ ο Μπαρτόλο δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 20’ από σέντρα του Χατζισαφί από τα αριστερά, ο Λιούμπισιτς πήρε την κεφαλιά χωρίς να βρει στόχο.

Στο 39’ σε εκτέλεση κόρνερ του Ρότα, ο Σιμάνσκι πήρε αφύλακτος μια ωραία κεφαλιά, αλλά ο Παπαδόπουλος έκανε νέα επέμβαση. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν ακόμη πιο ορμητική και βρήκε τα γκολ που έψαχνε.

Στο 64’ από βαθιά μπαλιά προς τον Πιερό και πλασέ του φορ της ΑΕΚ, ο Τριανταφυλλόπουλος πρόλαβε να διώξει πάνω στη γραμμή, όμως ο επερχόμενος Γκατσίνοβιτς έκανε το 1-0. Στην ίδια φάση μάλιστα, μετά από υπόδειξη του VAR ο διαιτητής Παπαπέτρου απέβαλλε τον Ντέλι του Αστέρα, ο οποίος στη φάση του γκολ πήγε με τις τάπες σηκωμένες πάνω στον αστράγαλο του Σέρβου μεσοεπιθετικού.

Στο 76’ από υπέροχη μπαλιά του Μάνταλου στον Ελίασον, ο Σουηδός έκανε το κοντρόλ, απέφυγε τον Άλβαρες και με ωραίο έκανε το 2-0, ενώ στο 80’ ο Πιερό έδωσε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη της ΑΕΚ, κάνοντας το 3-0 με καρφωτή κεφαλιά από σέντρα του Σιμάνσκι.

Στα αξιοσημείωτα, το ντεμπούτο του 22χρονου επιθετικού της ΑΕΚ Β’ Δημήτρη Θεοδωρίδη, ο οποίος πέρασε στο 84’ στη θέση του Φρανζί Πιερό.

Κίτρινες: 48’ Μπαρτόλο – 15’ Γκατσίνοβιτς

Κόκκινες: 67’ Ντέλι

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Καστάνιο (59’ λ.τρ. Τριανταφυλλόπουλος), Ντέλι, Χουχούμης, Άλβαρες, Γκαρσία, Αλάγκμπε, Γκονζάλες (74’ Γιαμπλόνσκι), Μπαρτόλο (56’ Ζουγλής), Χατζηγιοβάνης (56’ Κρεσπί), Τζοακίνι (56’ Μακέντα).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Μπρινιόλι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί (84 Πήλιος), Σιμάνσκι, Πινέδα (63’ Μάνταλος), Λιούμπιτσιτς (84’ Φερνάντες), Γκατσίνοβιτς (70’ Τσιλούλης), Ελίασον, Πιερό (84΄Θεοδωρίδης).

 


Δημοσιεύτηκε ! 2025-02-23 21:31:00

Δείτε και αυτό !
Close
Back to top button